Diumenge 26, maig 2024
19.2 C
Sant Gervasi
19.1 C
Sarrià
Publicitat

La ciutadania valora bé els Mossos d’Esquadra

Publicat el 8.11.2016 20:00

Mossos d’Esquadra

Xavier Boned

El Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) va presentar recentment els resultats de la 2a onada del Baròmetre de 2016 i el cos de Mossos d’Esquadra se situa, de nou, com la segona institució millor valorada en confiança pels ciutadans de Catalunya, just darrere les universitats. En aquesta classificació, segueixen als Mossos d’Esquadra els Ajuntaments, Mitjans de Comunicació i els cossos policials de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, entre un total de 19 institucions valorades.

Publicitat

El treball de camp d’aquesta segona onada del Baròmetre s’ha dut a terme entre el 28 de juny i el 13 de juliol mitjançant enquestes personals domiciliàries a una mostra de 1.500 persones.

Publicitat

Tot entenent que el tema de les enquestes i les valoracions dels ciutadans es poden valorar des de diferents punts de vista, és important que la percepció de la ciutadania sobre la tasca policial sigui positiva. No es tracta de combregar permanentment amb les actuacions policials, però potser és un indicador que les línies mestres marcades sobre com ha de ser la nostra policia van ben encaminades.

Aquesta bona notícia es contraposa a les notícies polèmiques que podem veure, de tant en tant, als mitjans d’informació sobre casos on han intervingut els Mossos d’Esquadra amb resultats que generen debat.

En tot cas, les bones valoracions i les notícies positives sobre la nostra tasca ens animen a seguir treballant en aquesta línia positiva per ser la policia que volen els ciutadans.

Una policia que té una missió, una visió i uns valors que sempre tenim presents els professionals que hi treballem.

La missió de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra és protegir el lliure exercici dels drets i les llibertats i garantir la seguretat ciutadana, vetllant, des de la proximitat, per la convivència pacífica i la protecció de les persones i els béns, d’acord amb l’ordenament jurídic.

Volem que la Policia de la Generalitat esdevingui el referent de seguretat i la garantia de protecció i servei de les persones a Catalunya, des de la proximitat i la professionalitat, oferint un servei de qualitat.

Els valors dels Mossos

Tenim com a valors: la Proximitat, coneixent la realitat social des de l’arrelament al territori, i detectant les necessitats de la ciutadania que es serveix, per afavorir la convivència pacífica, el Compromís, esforçant-nos per complir les obligacions pròpies del lloc que ocupem, la Integritat, no traient profit de la condició de policia i actuant d’acord a preceptes deontològics, la Voluntat de Servei, orientant-nos cap a la ciutadania, amb la voluntat de satisfer les necessitats amb un servei de qualitat, i l’Eficàcia, aconseguint els objectius fixats, essent resolutius en el lloc de treball propi i aconseguint els resultats previstos.

Seguim treballant dia a dia per mantenir la confiança de la ciutadania

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.