26.1 C
Sant Gervasi
| Dissabte 25 de juny de 2022 |
Publicitat

La família Roldán, metges per vocació

Els dos fills de Luis Roldán, Luis i Enrique, han heretat la seva dedicació a les persones, molt arrelada a la família.

Publicitat
Carme Rocamora
Carme Rocamora
El primer dia de classe a la UAB em van preguntar perquè volia ser periodista. Suposo que per aquell ideal d’intentar donar veu a aquells que els hi han tret, o bé perquè són ignorats, o bé perquè no se’ls sent prou. He tingut la sort de practicar-ho, amb més o menys destresa, aprenent a mitjans com La Vanguardia o Europa Press. Actualment, treballo com a redactora de política a ElNacional.cat. Però sobretot aprenc a El Jardí, el diari que m’ha mostrat que cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada.

Treballant al barri

Javier Sardà i Jesús Mestre

Enrique Roldán del Castillo va néixer l’any 1963 a Sant Gervasi i va viure els primers mesos de la seva vida al carrer Copèrnic, per traslladar-se després al carrer Balmes, on segueixen vivint els seus pares, el doctor Luis Roldán i la seva esposa, Mari Fita del Castillo.

L’avi, Enrique Roldán Prieto, catedràtic d’institut en l’especialitat de literatura a Zamora, va canalitzar al seu fill Luis cap als estudis d’arquitectura, però després del primer any de carrera, es va apuntar a medicina, on va aconseguir 32 matrícules d’honor en medicina i cirurgia, a la universitat de Salamanca.

Quan Luis Roldán ja era metge, va tractar a Zamora a un pacient procedent de Barcelona qui, en adonar-se i experimentar les seves aptituds, li va recomanar desplaçar-se a Barcelona, on podria conèixer el món de la cirurgia al més alt nivell d’Espanya.

Publicitat

A Barcelona, Luis Roldán va treballar a l’Hospital de Sant Pau, a l’Hospital de la Vall d’Hebron i destaca la col·laboració, al costat del doctor Josep Soler Roig (que també va ser cap de servei de l’Hospital de Sant Pau) i el doctor Angel-Santos Palazzi Duarte, a l’edifici del carrer Freixa a la cantonada amb Vallmajor, un edifici singular construït per l’arquitecte Francesc Mitjans i que actualment s’ha reconvertit en habitatges i despatxos.

El prestigi de Luis Roldán com a cirurgià va augmentar molt en el sector i, a la Clínica Soler-Roig, va tractar moltes persones de renom, com ara l’actriu Rita Hayworth, els artistes Salvador Dalí i Pablo Picasso o el doctor Antoni Puigvert entre moltes altres com els Armengol, del restaurant Hidalgo del carrer Balmes, del mateix edifici on vivia la família. Els seus darrers anys com a metge en actiu també va treballar al Centre Mèdic Teknon, al carrer de Vilana.

La continuïtat de la saga familiar

Publicitat

Els dos fills de Luis Roldán, Luis i Enrique, han heretat la seva dedicació a les persones, molt arrelada a la família. Com recorda Enrique, des que té ús de raó, els caps de setmana, s’aixecaven, es desdejunaven junts i passaven a visitar els pacients que tractava el pare a l’Hospital de la Vall d’Hebron, a la Clínica Soler Roig o a la Teknon.

El consultori del doctor Enrique Roldán © Javier Sardá – www.fotosarda.com

Enrique, seguint la tradició familiar, va estudiar medicina a la universitat de Salamanca, però va acabar la seva llicenciatura a Barcelona. També és un metge per vocació i cirurgià, i treballa al Centre Mèdic Teknon. El seu despatx privat com a cirurgià és al costat del del doctor Manel Bardají Bofill, i sempre està predisposat a intervenir en les urgències mèdiques del Centre, on es valora molt la seva predisposició a ajudar a qui ho necessita. Tot això gràcies als seus coneixements tècnics i humans, adquirits, sobretot, al costat d’una eminència reconeguda pels seus coneguts, amics i pacients: el pare, el doctor Luis Roldán.

En el seu treball diari, el pacient arriba amb problemes que no comprèn ni controla. El tracte i el diàleg entre pacient i metge és la part més important per diagnosticar i decidir les proves a realitzar que confirmin un bon diagnòstic.

Així de simple i complex és el treball d’Enrique Roldán del Castillo, fill del barri de Sant Gervasi i que segueix vivint i treballant al barri.

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí. Entre tots garantirem el futur de la publicació!

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.