14.8 C
Sant Gervasi
| Dimarts 29 de novembre de 2022 |
Publicitat

La Federació Excursionista homenatja Els Blaus amb motiu del seu centenari

La mitjana d’edat dels membres del Centre Excursionista Els Blaus se situa entre els 40 i 50 anys, i la majoria són dones, tot i que fins l’any 1966 no s’hi van poder inscriure

Publicitat

Societat

El Jardí

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha lliurat aquest gener una placa commemorativa al Centre Excursionista Els Blaus, amb motiu del seu centenari que es va produir durant l’any 2020.

Publicitat

L’entitat excursionista de Sarrià havia preparat l’any passat una programació d’activitats per aquesta històrica commemoració, però va arribar la pandèmia de la covid-19, i  moltes d’aquestes activitats es van posposar.

Publicitat

https://twitter.com/FEEC_cat/status/1353785737334960128?s=20

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha lliurat aquesta placa commemorativa a ‘Els Blaus’ per la seva dedicació al món de l’excursionisme i l’esport de muntanya.

En aquests moments la mitjana d’edat dels membres del Centre Excursionista Els Blaus se situa entre els 40 i 50 anys, i la majoria són dones, tot i que fins l’any 1966 no s’hi van poder inscriure.

Fundat l’11 d’octubre de l’any 1920, en l’època de l’aparició dels primers diaris esportius que es feien ressò dels esports més populars de l’època que eren l’excursionisme i el ciclisme, va néixer com una escissió de l’Orfeó Sarrianenc, ja que el grup de joves que el van idear volien fer coses noves i més liberals.

L’origen del nom del Centre Excursionista Els Blaus es deu al color de la roba de treball dels seus fundadors que era la que feien servir en la indumentària pròpia de la roba dels oficis d’aquell temps i que vestien els paletes, els fusters o els picapedrers. Durant el període de la dictadura de Primo de Rivera, entre els anys 1920 i 1930, l’entitat va ser obligada a canviar el nom per ‘los Azules’.

Entre els guardons rebuts, destaca la Creu de Sant Jordi, l’any 1995, la medalla d’Honor de la Ciutat, l’any 2004, i la inauguració de la placeta dels Blaus durant la celebració de la Festa Major de Sarrià, el 5 d’octubre de 2013, a la cantonada del carrer del Pedró de la Creu i l’avinguda Foix.

L’any 2001 va néixer la secció infantil amb el gegantó ‘Blauet’, una iniciativa que compta amb la col·laboració de la colla gegantera de Sarrià. El Centre té en projecte crear un grup de minyons que tinguin valors com estimar la natura, la cultura i la terra. El Centre Excursionista Els Blaus també té una secció dedicada a l’arqueologia amb la publicació d’algun llibre sobre aquesta disciplina.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.