26.3 C
Sant Gervasi
| Divendres 27 de maig de 2022 |
Publicitat

La Fundació Collserola reflexiona sobre el concepte de ‘la llibertat’

El cicle de conferències d'enguany compta amb la participació de Josep Lluís Martí, Esther Vera i Fina Birulés

Publicitatspot_imgspot_img
Publicitat

Societat

El Jardí

Aquest dilluns 14 de febrer comença a la Fundació Collserola la dotzena edició del cicle de conferències Reflexions a l’Escola, una proposta en col·laboració amb l’editorial Arcàdia, amb la voluntat de pensar sobre aspectes de l’actualitat que incideixen de manera directa o indirecta en l’educació i la societat.

Aquest curs planteja debatre sobre la llibertat. Tothom té una idea de què és la llibertat, però sovint el seu significat agafa cos quan sentim que no podem exercir-la, o podríem no poder-la exercir. Que la nostra capacitat de decidir i d’actuar segons el nostre propi criteri sigui qüestionada per un subjecte diferent de nosaltres, ens posa en guàrdia i maldem per conservar una llibertat que, malgrat la seva complexa definició, ens sembla essencial per configurar el nostre propi ésser i fer possible una vida en societat digna.

Publicitat

Amb aquest nou cicle de conferències es vol valorar si la idea de llibertat, sempre imprecisa per la seva complexitat i disparitat de significacions, pot donar arguments per forjar una vida comuna basada en la justícia, l’equitat i el respecte mutu.

Per a reflexionar al voltant d’aquesta idea es compte amb tres ponents, Josep Lluís Martí, Esther Vera i Fina Birulés, que aportaran arguments i pensaments des de la filosofia, el periodisme, el dret i la política. Totes les ponències estaran moderades pel periodista Lluís Amiguet.

Publicitat

En edicions anteriors s’han tractat les incerteses (2021), el bé comú (2020), les migracions i la convivència amb els altres (2019), el feminisme (2018), l’era digital (2015) o la sostenibilitat (2013), per posar uns exemples.

Calendari del cicle ‘La llibertat’

Josep Lluís Martí: Llibertat política i dominació en el segle XXI, 14 de febrer, a les 19h (en línia, en directe, a través del canal Youtube de la Fundació Collserola)
Què distingeix la llibertat natural de la llibertat civil i política? Com podem ser lliures dins d’una comunitat política? Què és i com podem escapar de la dominació? Què vol dir autogovernar-se? Quines són les formes de dominació que prevalen avui, i en el futur immediat? Com ens afecten la globalització i la revolució digital? Com cal que defensem la nostra democràcia i la nostra llibertat?

Esther Vera: Opinió pública i llibertat, 28 de març, a les 19h

Fina Birulés: Llibertat, món comú i diferència, 25 d’abril, a les 19h

Lluís Amiguet, moderador de tot el cicle, és professor a la Universitat Rovira i Virgili i coautor de «la Contra» de La Vanguardia.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.