Publicitat

La llegenda del Cerber

Un conte escrit per Adrià, Román i Josep, alumnes de 5è de primària de l'Escola Augusta en col·laboració amb usuaris dels casals de gent gran de Sarrià-Sant Gervasi

spot_img

Publicat el 23.4.2021 6:04

Cultura

Adrià, Román i Josep

Conte guanyador de 6è de primària de l’Escola Augusta en una activitat realitzada conjuntament per l’escola i els casals de gent gran Can Castelló, Sant Ildefons i Can Fàbregas. Els alumnes de l’escola van escriure 10 inicis de relats i el van enviar per correu a participants dels casals, que els van acabar. La setmana següent entre tots van escollir els dos relats guanyadors. 

Publicitat

En una època desconeguda, hi havia un petit poble on hi havia un castell que estava governat per un rei, a qui li encantava ajudar la gent, sobretot els nens. El rei no era pas més ric que els seus súbdits, però sempre que podia els ajudava. El rei tenia una filla d’uns 24 anys que es passejava cada dia pel poble per anar a comprar unes quantes flors per al seu pare, a qui s’estimava molt.

Publicitat

De sobte, un dia, als afores del poble, va aparèixer un portal màgic de molts colors. D’allà va aparèixer un jove amb un cavall marró intens, una dessuadora de color blanc i uns texans. El nen tenia una pistola làser de color vermell i un skateboard de color blau verdós, que podia volar i arribar a 220 quilòmetres per hora.

Mentrestant, en una altra part del poble, va despertar un terrible i agressiu monstre. Era un gos molt gran amb una pell suau de color marró fosc, tres grans caps amb un color més suau i uns ulls molt vermells. Era el Cerber, una criatura que guardava les portes de l’inframón. Com havia pogut sortir?

Quan el Cerber es va anar apropant al poble, tothom va sortir corrents i el Cerber, amb una veu molt greu, es va dirigir al poble i al seu rei, tot dient:

–  Cada dia haureu de donar-me  una persona per menjar-me-la, o sinó us menjaré a tots vosaltres i trencaré el poble. -Va dir tot enfadat el Cerber.

En aquell moment, el rei es va veure obligat a entregar li una persona al dia, tot i anar en contra de la seva voluntat…

… Però aquella situació no només no era del gust del bondadós rei del castell, sinó tampoc de la seva filla, ni del jove que havia sorgit del portal màgic i que casualment estava emparentat amb l’heroi i semidéu mitològic Hèrcules.

Així que es van reunir tots tres i després de moltes hores tractant de trobar la forma de enfrontar-se a Cerber, van acordar que el jove faria servir el seu veloç skateboard per visitar Hèrcules i demanar-li que intervingués i els lliurés del terrible monstre.

Així ho va fer i va tornar amb l’heroi, que va entaular una lluita molt llarga contra Cerber a qui finalment va poder derrotar, gràcies a la seva gran força i també a la pistola làser del jove. I com a càstig el va obligar a acompanyar-lo i ser el guardià de l’immens territori en el qual habitava Hèrcules.

I  d’aquesta manera va ser com els habitants del petit poble i del Castell varen poder lliurar-se del terrible monstre Cerber.

Notícies relacionades

Sant Jordi 2025, una jornada multitudinària i radiant: “Ha vingut moltíssima gent”

Cultura Natalia Avellan Ha arribat de nou una de les festivitats més estimades pels catalans i les catalanes. Aquell dia de l'any en què convergeix literatura,...

Sant Jordi i el dodo

Sant Jordi recupera el seu vigor reivindicatiu amb la manifestació convocada per Sant Jordi per la Llengua

Les recomanacions dels polítics de Sarrià-Sant Gervasi per Sant Jordi

Cultura El Jardí Arriba un dels dies més bonics de l'any pels catalans i les catalanes, Sant Jordi. A El Jardí hem fet un recull de...

Una breu, però completa història dels caputxins a Catalunya

"Quatre segles de vida caputxina", el nou llibre de Fra Valentí Serra que explica des de l’arribada dels primers framenors caputxins a Catalunya fins a la publicació de les constitucions el 1968, arran del Concili Vaticà II
spot_img

El fajol i la guixa

Dos aliments que al llarg dels anys s'han utilitzat en temps de gana i penúria: l'article de Fra Valentí Serra de Manresa

A Sarrià el temps també és or

"Als CAPs existeix un sistema telefònic pervers que permet tenir el client esperant ser atès molt més temps del que seria raonable": l'opinió de Miquel Saumell

El Santuari Sant Antoni de Pàdua inaugura l’exposició benèfica “L’art amb València”

La mostra, que compta amb obres d'Antoni Tàpies, es podrà visitar fins al 10 de maig a Santaló

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí