Publicitat

La mona gegant de l’Eva

Fa 1,70 metres d'altura i 1,20 metres d'ample i totes les decoracions estan fetes a mà, el que ha portat més de 100 hores de treball

spot_img

Publicat el 16.4.2019 16:00

Cultura

El Jardí

L’Eva Barquero, pastissera apassionada, ha fet una mona gegant a la pastisseria La Despensa de Eva, al carrer Aribau 254, entre el carrer Avenir i la Travessera de Gràcia. Aquí abans, al llarg de més de 80 anys, hi havia la pastisseria Niza, de molt bon record entre els veïns del barri.

Publicitat

Al llarg d’aquesta Pasqua, doncs, es pot gaudir d’aquesta mona gegant que ja està atraient a gent d’altres barris. Per fer la mona s’hi ha posat 80 quilos de xocolata, fa 1,70 metres d’altura i 1,20 metres d’ample. Totes les decoracions estan fetes a mà i ha portat més de 100 hores de treball.

Publicitat

Quan l’Eva es va proposar fer aquesta gran peça de xocolata que representa un castell de somnis, volia representar les mones que es feien antigament. Es va inspirar en un llibre escrit pel gran pastisser Antoni Escribà els anys seixanta, on hi havia grans peces de xocolata fetes a partir d’ous. Aleshores no hi havia tants motlles ni les tècniques que hi ha avui. El llibre mostrava també castells que van fascinar l’Eva, i va decidir fer ella mateixa un gran castell de xocolata on aportaria el seu toc personal.

La mona s’exposarà a La Despensa de l’Eva fins al dilluns de Pasqua, el 22 d’abril. El seu destí final serà la Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia, una entitat sense ànim de lucre, de caràcter benèfic assistencial, que té com a finalitat la cobertura integral de les necessitats dels nens i joves en tractament oncològic a Catalunya i les de les seves famílies.

[adrotate banner="28"]

Notícies relacionades

El CP Sarrià, a punt de debutar al torneig MIC Football 2024

Cinc equips del club participen en la 22a edició de la competició tradicional de la Setmana Santa, amb un enfrontament contra el Barça el primer dia

Vint coses que no sabies sobre la mona de Pasqua

Aquesta tradició d'origen incert segueix ben viva i adaptant-se als temps actuals

‘Passió per la Setmana Santa’, una monografia de Fra Valentí i Serra

L'obra fa un repàs històric de la festivitat i tracta des de la litúrgia fins a la gastronomia

Per què s’associa el conill amb la Pasqua?

Aquest animal va començar a ser associat amb la celebració al segle setze a Alemanya
spot_img

“La família Camaleot”, el relat d’Elsa Corominas

"Els Camaleot eren una família molt peculiar que dominava l’art d’imitar. El matrimoni va tenir sis fills i a cadascun li va ensenyar com aprofitar al màxim aquesta habilitat"

Èxit a Sant Gervasi per la Festa Major: el barri torna a bategar

Del 5 al 15 de juny, el veïnat ha gaudit d'un ampli ventall d'activitats i d'un pregó protagonitzat per Aina Da Silvia, d'Eufòria

El veïnat de Vallvidrera consensua una proposta polifacètica per la Buenos Aires

Després d'un procés participatiu, el projecte que plantegen els veïns a l'Ajuntament implica combinar allotjament per joves i grans amb un espai esportiu i un centre que permeti l'estada diürna de la gent gran

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

[adrotate banner="15"]