16.8 C
Sant Gervasi
| Dimarts 26 d'octubre de 2021 |
Publicitat

La mona gegant de l’Eva

Fa 1,70 metres d'altura i 1,20 metres d'ample i totes les decoracions estan fetes a mà, el que ha portat més de 100 hores de treball

Publicitat
Publicitat
Carme Rocamora
Cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada

Cultura

El Jardí

L’Eva Barquero, pastissera apassionada, ha fet una mona gegant a la pastisseria La Despensa de Eva, al carrer Aribau 254, entre el carrer Avenir i la Travessera de Gràcia. Aquí abans, al llarg de més de 80 anys, hi havia la pastisseria Niza, de molt bon record entre els veïns del barri.

Al llarg d’aquesta Pasqua, doncs, es pot gaudir d’aquesta mona gegant que ja està atraient a gent d’altres barris. Per fer la mona s’hi ha posat 80 quilos de xocolata, fa 1,70 metres d’altura i 1,20 metres d’ample. Totes les decoracions estan fetes a mà i ha portat més de 100 hores de treball.

Quan l’Eva es va proposar fer aquesta gran peça de xocolata que representa un castell de somnis, volia representar les mones que es feien antigament. Es va inspirar en un llibre escrit pel gran pastisser Antoni Escribà els anys seixanta, on hi havia grans peces de xocolata fetes a partir d’ous. Aleshores no hi havia tants motlles ni les tècniques que hi ha avui. El llibre mostrava també castells que van fascinar l’Eva, i va decidir fer ella mateixa un gran castell de xocolata on aportaria el seu toc personal.

La mona s’exposarà a La Despensa de l’Eva fins al dilluns de Pasqua, el 22 d’abril. El seu destí final serà la Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia, una entitat sense ànim de lucre, de caràcter benèfic assistencial, que té com a finalitat la cobertura integral de les necessitats dels nens i joves en tractament oncològic a Catalunya i les de les seves famílies.

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.