24.3 C
Sant Gervasi
| Divendres 24 de setembre de 2021 |
Publicitat

La Pira Feminista es presenta en societat

Es posa en marxa una assemblea feminista a Sant Gervasi

Publicitat
Publicitat
Carme Rocamora
Cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada

Societat

La Pira

Aquest mes de gener ha tingut lloc l’acte de presentació de la Pira Feminista. Vam néixer el 2017 com a comissió feminista dins del Casal Popular la Tecla, per la necessitat de dotar el casal, i sobretot el barri, d’espais feministes. Així és com neix originalment el projecte que acaba esdevenint una assemblea el 2018, quan a partir de la dissolució de la Borda (la primera assemblea de dones del barri), vam creure a donar continuïtat a un col·lectiu feminista que ens donés veu a totes, volent posar sobre la taula la realitat masclista del barri de Cassoles: les nombroses agressions masclistes i dinàmiques que estan presents en el dia a dia. Som feministes, ja que la violència masclista és la cara més cruel d’un sistema d’opressió del qual totes som les víctimes. També som víctimes de la violència institucional, que s’exerceix sobre la meitat de la població: les dones.

Així doncs, de totes aquestes necessitats sorgeix la Pira Feminista. Lluitem per unes relacions sexuals i afectives lliures. Ens organitzem per combatre aquest sistema patriarcal. Apostem per uns espais lliures d’agressions masclistes i per poder-nos sentir segures pels nostres carrers. Lluitem per trencar amb les dinàmiques masculinitzades que ens priven d’alçar la nostra veu. Lluitem per sortir als carrers lliures, no valentes.

El cicle menstrual, un tema tabú

Amb la voluntat de donar a conèixer el projecte i fer paleses les nostres demandes i objectius, divendres ens vam obrir de cara al barri, amb un acte que consistia en una xerrada i un taller. Ens vam trobar a plaça Frederic Soler amb Mandràgores, un col·lectiu de dones que s’encarrega de l’educació sexual i afectiva de les dones des d’una perspectiva feminista. Vam ocupar l’espai públic parlant sobre el nostre cicle menstrual, tractant aquest tema que tan sovint ha estat tabú, des d’una vessant feminista. Després ens vam desplaçar a la Tecla per fer un taller de compreses de tela, com a alternativa tant ecològica com econòmica a la desorbitant taxa rosa que s’afegeix als productes femenins. La Pira Feminista valorem positivament l’acte i donem les gràcies a tothom que va venir a donar suport al projecte. Un cop finalitzada la nostra presentació, destinem les forces a preparar el 8 de març a partir del comitè de vaga del barri que vam engegar fa unes setmanes i es reuneix cada dilluns, a les 19 h de la tarda, a la Tecla, amb l’objectiu de dur a terme la vaga i visibilitzar-la de cara al 8 de març.

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.