22.5 C
Sant Gervasi
| Divendres 24 de setembre de 2021 |
Publicitat

La planificació, assignatura pendent

Cinc exemples de necessitats per a Barcelona segons el veí Jordi Llorach

Publicitat
Publicitat

El Racó del Veí

Jordi Llorach  i Cendra

A l’exemplar del mes passat, exposava que a Barcelona sempre li ha costat molt avançar com a ciutat si no ha tingut l’ajuda d’estímuls externs. I sembla que continua amb la mateixa tònica. Hi ha qui diu que s’han d’organitzar els Jocs d’Hivern i comença a circular la idea que Barcelona ha de ser la seu de l’Exposició Universal. Tot plegat fa pensar que aquesta ciutat té la planificació com a assignatura pendent.      

Què s’ha de planificar? Tot! Cinc exemples de necessitats. Abans de suprimir la circulació de vehicles a motor, s’haurien d’haver previst les xarxes urbanes i interurbanes que la supleixin: ferrocarrils, metros, autobusos, tramvies, aparcaments dissuasoris, etc. S’han d’eliminar els fums dels vaixells i dels creuers ancorats al port, la contaminació que genera la càrrega i descàrrega al moll, les calefaccions amb combustibles fòssils, la pols que originen les obres, etc. És imprescindible normalitzar l’accés al primer habitatge, tant de lloguer com de compra, i no només promovent pisos socials sinó evitant l’especulació salvatge. Comptant amb el nombre suficient d’efectius, s’ha d’assolir que la ciutat tingui més seguretat. I convé actuar coordinadament amb els municipis que integren l’Àrea Metropolitana.  

Com s’ha de fer tot això? Hi ha d’haver qui planifiqui el futur de la ciutat per arraconar definitivament la política de la improvisació, aquella que si surt bé, dòmino, i si no, tal dia farà un any. Barcelona no pot perdre més el temps amb improvisacions, i més quan la ciutat no travessa la millor època: han marxat moltes empreses, que de moment no tornaran, la Generalitat porta temps paralitzada i no es preveu que es reactivi properament, hi ha retards considerables en alguns sectors importants, acumulats durant els anteriors mandats, el turisme, l’oci nocturn i els ingressos que generen no tenen perquè durar sempre i s’ha d’esmerçar molta dedicació per afrontar els nous reptes econòmics, tecnològics, socials, etc. És imprescindible que Barcelona aprengui a planificar. Vinga, doncs!   

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.