27 C
Sant Gervasi
| Diumenge 03 de juliol de 2022 |
Publicitat

La primavera, la sang altera

A la primavera és especialment important tenir el fetge en bon estat

Publicitat

Opinió

Glòria Vilalta i Grau

És una època esperada per a molta gent, tot i que no per a tothom. Diuen que la primavera, la sang altera, i realment és així. Per alguns, és època de molts projectes i iniciatives. De fet, la primavera està associada a la sortida del sol, a nous projectes, al creixement. És salut i vitalitat.

Per altres, però, arriben les al·lèrgies, l’astènia primaveral, i algunes depressions. I és que de la mateixa manera que la terra canvia, nosaltres també. Quant a energia i òrgans interns, per exemple, la primavera és l’època lligada a l’energia del fetge, i no sempre el tenim a punt. Al fetge està associada l’emoció de la ira, la ràbia. Hi ha moltes expressions lligades a això, com per exemple, “li surt el fetge per la boca”. A la primavera, doncs, és especialment important tenir el fetge en bon estat. És per això que abans que arribi aquesta estació s’aconsella sovint alguna dieta depurativa i/o infusions que ajuden a netejar el fetge.

Publicitat

D’altra banda, tenim el canvi del paisatge. A la primavera tot creix, també les herbes, les fulles dels arbres i les flors. La naturalesa està exuberant, en plena expansió. El verd dels camps i els arbres i plantes i els colors de les flors fan que sigui una estació de gran bellesa.L’entorn exterior està molt bonic, i ens adonem de la necessitat que tenim de veure bellesa. Aquesta alegria que ens porta l’entorn, la podem aplicar també a les nostres cases. Estar envoltats d’espais que ens atrauen i ens aporten alegria, és important. Tot l’exterior repercuteix també a l’interior.

Si tenim bellesa i color a les nostres llars, ens sentirem més bé. L’harmonia i l’alegria exterior tindran el seu efecte en l’interior. Tenim l’experiència de sentirnos bé quan ens mudem, que ens arreglem per alguna festa o ocasió; quan no ens trobem bé o estem malalts, difícilment ens arreglarem. El que és a dins, és a fora, i el que és a fora, és a dins. Tenint això present, aprofitem per guarnir les nostres llars o espais laborals. I si veiem que la primavera ens altera, sigui en massa acció o en estats depressius, podem envoltar-nos de verd, el color de l’element fusta, que és el corresponent a la primavera. És un color molt equilibrat i sanador. Aprofitem l’energia dels colors!

Publicitat

Us desitjo una primavera molt alegre, bella i serena.

Glòria Vilalta i Grau és enginyera especialista en medicina de l’hàbitat, feng shui i benestar personal 

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.