Divendres 08, desembre 2023
10.9 C
Sant Gervasi
10.8 C
Sarrià
Publicitat

L’Ajuntament ofereix 13 espais addicionals a Sarrià-Sant Gervasi per la tornada a l’escola dels centres

Són 5 equipaments i 8 espais a l'aire lliure com Casa Sagnier, el Museu Vil·la Joana, el Turó Parc, Can Caralleu o la plaça de la Torre

Publicat el 31.8.2020 12:55

Educació

El Jardí

A dues setmanes de l’inici del nou curs escolar, Barcelona posa a disposició dels centres educatius de Sarrià-Sant Gervasi un total de 5 equipaments municipals i 8 espais públics a l’aire lliure. Són espais que han de permetre donar resposta a les peticions dels centres que ho havien sol·licitat per poder garantir l’educació presencial de tots els alumnes entre 0 i 16 anys, i el compliment de les mesures de seguretat pel coronavirus.

Publicitat

Al districte de Sarrià – Sant Gervasi, es podran fer classes a diferents espais d’aquests equipaments:

Publicitat
 • Museu Vil·la Joana
 • Centre Cívic l’Elèctric (matins)
 • Espai Jove Casa Sagnier (matins)
 • Biblioteca Jaume Fuster
 • Casal del barri del Putxet

A més, també es podran fer activitats educatives a l’aire lliure a:

 • Jardins d’Enric Sagnier
 • Parc de l’Oreneta
 • Can Caralleu
 • Plaça de Ventura Gassol
 • Parc Joan Reventós
 • Plaça Germans Rubió i Bellver
 • Turó Parc
 • Plaça de la Torre

Dues noves oficines de coordinació

Per assegurar una bona coordinació entre els equipaments i els espais municipals i les escoles i instituts, es crearà una oficina de coordinació d’espais de barris per a les escoles, que concretarà i gestionarà cas per cas les cessions i usos prioritaris de l’espai públic i els equipaments.

També es crearà una oficina de coordinació d’escoles i salut de la ciutat amb l’Agència de Salut Pública de Barcelona, el Consorci Sanitari i l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, que vetllarà per a la implantació de mesures de prevenció, les proves a l’alumnat i professorat, alhora que farà el seguiment i valoració general de la comunitat educativa i particular de cada centre i intervencions si hi ha casos de covid-19.

Més suport educatiu a les 102 escoles bressol municipals

Paral·lelament, les 102 escoles bressol municipals rebran un reforç de personal de suport educatiu per tal de poder garantir, entre d’altres, l’acollida matinal de 8 a 9 hores sense haver de barrejar grups i trencar l’estanquitat. I es complementarà amb 3 hores més d’educadores de suport educatiu durant el dia per tal de garantir les noves necessitats i mesures, com el nou rentat de mans.

Es distribuirà una mascareta quirúrgica per dia laborable a tot el personal de les escoles bressol públiques i s’hi instal·larà un mínim de 4 dispensadors de gel hidroalcohòlic.

Durant l’estiu s’hi ha instal·lat materials per dividir tant els patis com altres espais comuns de manera que cada grup d’infants tingui a més de la seva aula, el seu segment de l’espai i no pugui estar en contacte amb els infants d’altres grups-classe. A més, es promouran les activitats a l’aire lliure en aquests espais per a cada grup.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.