Dissabte 27, juliol 2024
24.6 C
Sant Gervasi
24.5 C
Sarrià
Publicitat

L’avinguda de Sarrià

Aquest vial es coneixia a finals del segle XVIII com el camí Antic de Sarrià i era la via principal de comunicació amb Barcelona.

Carme Rocamora
Carme Rocamora
El primer dia de classe a la UAB em van preguntar perquè volia ser periodista. Suposo que per aquell ideal d’intentar donar veu a aquells que els hi han tret, o bé perquè són ignorats, o bé perquè no se’ls sent prou. He tingut la sort de practicar-ho, amb més o menys destresa, aprenent a mitjans com La Vanguardia, Europa Press o ElNacional.cat. Actualment, treballo com a redactora de política a Nació. I continuo aprenent dia a dia a El Jardí, el diari que m’ha mostrat que cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada.

Publicat el 28.10.2018 8:00

Nomenclàtor

Jesús Mestre

Aquest vial es coneixia a finals del segle XVIII com el camí Antic de Sarrià i era la via principal de comunicació amb Barcelona. Posteriorment, al segle XX, es va conèixer com la carretera de Sarrià i no va ser fins al desembre de 1961, quan ja estava en ple procés d’urbanització, que va prendre el nom d’avinguda de Sarrià.

Publicitat

És una via que limita el barri de les Tres Torres amb el districte de Les Corts i, fins als anys seixanta, tenia un aspecte de raval: hi havia fàbriques, grans espais esportius, solars, descampats… i algunes torres disperses. La seva referència més antiga és la de Can Ràbia, un grup de casetes entorn d’un hostal que, segurament, havia estat una posta o parada dels carros i diligències que es dirigien cap al camí ral.

Publicitat

La fotografia a vista d’ocell de Josep Gaspar, feta cap el 1930, és un testimoni fantàstic de com era aquest territori, limítrof entre Sarrià i Sant Gervasi (el límit el posava la riera de Ballescà, que es veu a l’esquerra del camp de futbol). A la part de Sant Gervasi, a l’es- querra de la fotografia, s’hi veuen les grans instal·lacions del Reial Polo Joquei Club, amb la seu social i l’estadi de concursos hípics. A la dreta de la fotografia, a la part de les Tres Torres, hi ha el camp de futbol del Reial Club Esportiu Espanyol encara a mig construir tot i que s’hi està jugant, una gran fàbrica de components elèctrics, una bòbila i algunes cases que delimiten la carretera de Sarrià. També, al primer pla, s’hi veuen horts i alguna torre. Avui aquesta zona, entre l’avinguda de Sarrià, el carrer del Doctor Fleming i la Ronda de Mitre, és una zona residencial.

© Josep Gaspar, 1927-1933 – Arxiu Fotogràfic de Barcelona (AFB)

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitat



PDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.