Publicitat

Les bondats de prendre iogurt cada dia

Regenera la flora intestinal, té poques calories, ajuda a prevenir la diabetis tipus II i conté àcids amb propietats anticancerígenes

spot_img

Publicat el 22.9.2020 6:26

Cuina i Nutrició

Eva Remolina – Amic

Un iogurt és un producte lacti obtingut per la fermentació de microorganismes de la llet. Aquesta fermentació produeix àcid làctic, que és el que li atorga la seva textura i cremositat. Els bacteris bons que cal afegir necessàriament a la llet per a produir-ho, ho fan molt més beneficiós que aquesta i també més absorbible per tots, fins i tot per a aquelles persones que no digereixen bé la lactosa. El iogurt es va originar fa més de 4.000 anys en una regió de Bulgària, i posteriorment es va expandir a Turquia i als Balcans. A l’Europa occidental no va arribar fins a principis del 1900.

Publicitat

Consumir, com diuen els experts, un iogurt al dia proporciona nombrosos beneficis entre els quals trobem:

Publicitat
  1. És un aliment amb gran quantitat de nutrients com a carbohidrats, proteïnes, lípids, minerals i vitamines com l’A, l’E i la B, sobretot i en major quantitat, la B12, clau en la prevenció de malalties cardíaques.
  2. Té gran concentració d’àcids linoleics en major quantitat a la llet. Aquests àcids posseeixen propietats anticancerígenes i immunoestimulants.
  3. El consum de iogurt s’associa a un menor risc a sofrir diabetis tipus II.
  4. És una font de proteïnes d’alta qualitat i contribueix gràcies al seu calci al creixement dels músculs i a l’enfortiment d’ossos i dents.
  5. Conté calci com hem dit, però també grans quantitats de Potassi, Fòsfor, Magnesi i Zinc, enfortint el sistema immunològic.
  6. És font d’Omega 3, encara que en menor mesura que el contenen els peixos blaus.
  7. Millora la salut digestiva a causa dels seus probiòtics, afavorint el trànsit intestinal i per tant protegint de la descomposició. Per això talla la diarrea i combat el restrenyiment.
  8. És bo també per al cor. Gràcies als seus greixos monoinsaturats, fa pujar el colesterol anomenat bo (HDL) i redueix la pressió arterial.
  9. Regenera la flora intestinal destruïda pel consum d’antibiòtics.
  10. poques calories, per la qual cosa es pot prendre en qualsevol dieta, encara que si aquest és el cas, millor optar pels desnatats. A causa d’aquesta baixa aportació calòrica, es converteix en l’aliment ideal per a prendre entre hores, sigui a mitjan matí o com a berenar, en substitució d’altres snacks salats o dolços no tan beneficiosos.

A més de tot això, és un producte amb un agradable sabor, ja que gràcies a les seves múltiples varietats de presentació, derivats, sabors i textures, satisfà als consumidors de totes les edats.

[adrotate banner="28"]

Notícies relacionades

La murtra, un bon substitutiu del llorer a la cuina i una planta per a infusions

La infusió de fulles i baies de la murtra és de gran utilitat per a estovar la tos i, també, per a combatre les infeccions bucals

De suplements, plantes i espècies en l’embaràs

Els consells nutricionals de la dietista Anna Vilarrasa

La ceba, una de les hortalisses més sanes

És una de les hortalisses més antigues d'Occident i serveix per a reduir el colesterol

Propietats dels anacards

Entre d'altres, mantenen el sistema immunitari saludable i enforteixen els ossos
spot_img

Collboni i ERC pacten quasi 2 milions per invertir a Sarrià-Sant Gervasi: aquests són els projectes

Els republicans acorden amb el PSC la construcció de dos carrils bici, l’execució del projecte dels Jardins d’Oriol Martorell, la pacificació d’Escipió i plans de mobilitat i millora de l’espai públic

Augmenten un 50% les situacions de discriminació a Sarrià–Sant Gervasi

El districte continua sent un dels que menys casos registra, però els fets notificats passen de 26 el 2023 a 39 el 2024

L’alfàbrega: propietats i usos

És una planta remeiera molt digestiva i, alhora, és activadora de les vies respiratòries

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

[adrotate banner="15"]