Dimarts 03, octubre 2023
26.3 C
Sant Gervasi
26.2 C
Sarrià
Publicitat

Les Cambres: eines de país

Des de l’Assemblea es fa una crida a autònoms i empresaris del país a participar en les eleccions de les 13 Cambres de Comerç catalanes

Publicat el 3.5.2019 13:00

Societat 

El Jardí
(Publicitat)

Les Cambres de Comerç catalanes són institucions prou significatives com per a deixar que siguin governades des de l’Ibex35. De fet, tal com va afirmar Montse Soler, ponent de l’acte que va organitzar l’ANC de Sarrià – Sant Gervasi el dimarts 5 de març a Vil·la Florida, les cambres participen en espais estratègics de l’economia i de les infraestructures de Catalunya com fires, ports o consells econòmics. Per això, des de l’Assemblea, es fa una crida a autònoms i empresaris del país a participar en les eleccions de les 13 Cambres de Comerç catalanes, que s’han convocat entre el 2 i el 7 de maig en vot telemàtic, i el 8 maig en vot presencial.

Publicitat

El dijous 21 de març, en un acte al Col·legi Sant Jordi a les Tres Torres, sobre el Consell de la República, Joan Canadell va donar detalls de la candidatura que presenten conjuntament l’ANC, el Cercle Català de Negocis (CCN), Sobirania i Justícia, i la Fundació Catalunya Estat. El mateix Canadell és un dels 40 candidats d’una candidatura a la Cambra de Comerç de Barcelona que està formada per empresaris, autònoms i emprenedors de tots els sectors productius.

Publicitat

Qui en forma part?

Actualment són socis de les cambres de comerç la majoria d’empreses, cooperatives de servei i autònoms que fa més de dos anys de vida de l’inici de la seva activitat. Ser soci de les cambres no té cap cost econòmic. Tampoc cal fer cap gestió per a ser-hi, ja que s’integren de forma automàtica.

Així doncs, malgrat que la gran majoria d’empreses no en són conscients, molt probablement tu o empreses properes a tu en sou membres de ple dret; també per a votar. Tot i això, en les darreres eleccions, van votar menys del 2% dels més de 400.000 empresaris i autònoms que tenen dret a fer-ho. Van ser, sobretot, les grans empreses. Així, com a exemple, Nissan va aconseguir la cadira del sector “constructors de cotxes” amb tan sols 14 vots.

Així, la campanya “Les Cambres: eina de país” busca unes Cambres compromeses amb el país i el seu potent teixit empresarial.

Compromisos

La campanya proposa aconseguir-ho a partir dels següents compromisos:

• Lideratge econòmic i sense submissió als interessos d’oligopolis i empreses amb seus no catalanes.

• Representació dels interessos de totes les empreses que conformen el teixit empresarial de Catalunya: microempreses, pimes, grans empreses, autònoms i cooperatives.

• Bon govern a partir d’un nou model de cambres: més democràtiques, d’acord amb la participació, la transparència, la innovació i la igualtat.

• Fomentar el talent, el cooperativisme i les polítiques d’ocupació i d’emprenedoria, en el marc d’una economia sostenible i amb valors.

Acte ‘Les cambres, eines de país’ a Vil·la Florida
© Elena Bulet

La candidatura

Les persones que formen part d’aquesta candidatura comparteixen el compromís de construir un país lliure, just i ric. Cal que tothom s’esforci des de l’àmbit privat per fer-ho possible.

Actualment, amb l’obertura de convocatòria d’eleccions a les cambres de comerç de Catalunya, hi ha l’oportunitat d’emprendre aquest repte també en l’àmbit professional. I és que, a escala de país, el canvi s’assolirà des de tots els àmbits: persones, empreses i institucions. L’objectiu és assolir el govern de la Cambra de Comerç de Barcelona i fer-ne la institució de representació del teixit de microempresa, PIME, gran empresa, autònoms i cooperativa catalana.

Es vol fer de la Cambra de Comerç de Barcelona des d’on vehicular i potenciar i fer més competitiva l’economia del total de les empreses del seu àmbit de treball, i per tant, del país:

• Una cambra transparent
• Una cambra democràtica
• Una cambra que treballa per a tu
• Una cambra al servei de la República
• Una cambra oberta al món

Caldrà un mínim de 31 representats sobre els 60 membres del govern, en el cas de la Cambra de Barcelona, per poder influir en les seves decisions. És un repte difícil, ja que de les 60 cadires de les cambres, 14 s’obtenen per subhasta (ja estan designades) i sis es reparteixen entre Foment del Treball i la PIMEC. Per tant, només 40 cadires són elegibles.

La clau és com exercir el dret de vot, sobretot el vot electrònic mitjançant un certificat digital vàlid i reconegut per la Cambra (els d’idCAT i de FNMT). Aquest és un tràmit indispensable i que, si no s’ha fet encara, requereix gestions i temps.

 

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.