Política
Carme Rocamora
El passat 12 de novembre es va celebrar el Consell de Barri de la Bonanova -de forma telemàtica, com tots els altres- i amb un seguiment d’una trentena de veïns a través del canal de Youtube de l’Ajuntament. L’expresident de l’Associació de Veïns de la Bonanova i ara veí actiu Joan Sancho va fer una exposició inicial en què va preguntar entre d’altres qüestions per l’estat del projecte de la superilla de la Bonanova, la implantació de la L9 o la remodelació del carrer Balmes entre Plaça Molina i Joaquim Folguera i la seva extensió fins a la plaça Kennedy.
El regidor del districte, Albert Batlle, va respondre a aquestes i d’altres qüestions explicant que “tot” està en fase de reprogramació a causa de la pandèmia, i que a hores d’ara no saben quins recursos tenen i què podran fer. Batlle va destacar que és conscient que el projecte de la superilla és una prioritat d’aquest mandat, també per haver estat un projecte on hi ha hagut “molta participació”, i en aquest sentit va dir, després que l’Ajuntament hagi anunciat un projecte d’illes verdes a l’Eixample, que des del Districte també volen actuacions similars al barri: “Ho haurem de treballar, no serà fàcil perquè les disponibilitats econòmiques són les que són, però sí que podem anar treballant les bases d’ordenació en el futur”. La superilla de la Bonanova es trobava abans de la pandèmia amb dues fases superades i havia d’entrar en la tercera, la de la redacció dels projectes executius -la quarta serien les obres-, i Batlle va dir ser conscient de l’endarreriment però va assenyalar que no podran saber quina disponibilitat hi ha de recursos econòmics fins a començaments d’any.
Sobre la reforma de Balmes, el regidor -com ja va dir al Consell de Barri del Putxet i el Farró- va apuntar que és “un tema que “haurà d’esperar”, i sobre pacificacions en certs entorns escolars va assenyalar que es plantegen demanar a algunes de les escoles de titularitat concertada que facin algunes actuacions i bastir projectes de col·laboració.
Preguntat per la possibilitat que es faci un equipament a un edifici de propietat privada del carrer Ciutat de Balaguer, Batlle va respondre que el solar s’ha venut recentment a un promotor d’equipaments esportius. I preguntat per la possibilitat d’obrir al públic el dipòsit del Rei Martí, va reiterar que és un espai amb moltes dificultats per adaptar-lo a segons quins usos.
Davant la intervenció d’un altre dels veïns que va demanar que hi hagi inversions al barri perquè “està menystingut”, Batlle va respondre amb contundència que Sarrià – Sant Gervasi no és un districte que estigui a la cua, sinó que és un “districte privilegiat”: “Tenim moltes mancances però vivim en un magnífic districte”.
Per últim, sobre unes okupacions al carrer Sant Joan de la Salle, que ja fa temps que es produeixen, Batlle va tornar a dir -com ja ha fet en altres ocasions parlant d’ocupacions- que la propietat és qui ha d’actuar en primer lloc.