Divendres 19, juliol 2024
28.8 C
Sant Gervasi
28.8 C
Sarrià
Publicitat

Les prioritats en salut del barri

Publicat el 9.4.2018 9:30

Salut comunitària

Rocio Jiménez

Com a ciutadans també podem incidir en la definició de les polítiques de salut comunitària que afecten al nostre barri. La comissió de salut comunitària del Putxet i Sant Gervasi – La Bonanova presenta públicament les conclusions del diagnòstic de salut del territori. L’objectiu és que el veïnat pugui expressar la seva opinió per tal de definir i prioritzar conjuntament les accions per respondre a les necessitats de salut de la comunitat.
La presentació tindrà lloc dilluns 9 d’abril a l’Espai Putxet pel barri del Putxet i dilluns 16 d’abril al Centre Cívic Vil·la Florida per a Sant Gervasi i La Bonanova.

La comissió de salut comunitària del Putxet i Sant Gervasi – La Bonanova va néixer arrel del projecte COMSalut. Aquesta és una de les prioritats del Pla de Salut 2016-2020 del CatSalut i té com a objectiu impulsar la salut comunitària des dels centres d’atenció primària (CAPs). La seva metodologia contempla el treball conjunt entre el CAP, les administracions públiques i la ciutadania per tal de definir accions de prevenció i promoció de la salut.

Publicitat

El projecte es va posar en marxa en 2015 a 16 CAPs pioners en salut comunitària. A l’àrea bàsica de salut de Sant Gervasi, el CAP impulsor és Atenció Primària Vallcarca – Sant Gervasi, que forma part de la Comissió de salut comunitària amb representants del districte de Sarrià, de l’Agència de Salut Pública de Barcelona i d’altres entitats veïnals i equipaments de la zona.

Publicitat

Com pot incidir la ciutadania en la salut comunitària

La Comissió de salut comunitària del Putxet i Sant Gervasi – La Bonanova han elaborat durant els dos darrers anys el diagnòstic de salut del territori. L’objectiu de la presentació de les seves conclusions és crear un espai de diàleg on tothom pugui fer suggeriments i propostes per millorar la salut de la comunitat i treballar de forma coordinada amb entitats i persones de la comunitat i veïnat que puguin ser també importants actius de salut.

Què és la salut comunitària?

S’estima que el 80% dels factors que determinen la salut es troben fora del sistema sanitari. Per això, protegir i millorar la salut de la població requereix que l’administració pública i els professionals d’atenció primària treballin en coordinació amb la població i tenint en compte els recursos del territori on aquesta hi viu.
Quan parlem de salut i comunitat la feina va més enllà de les consultes mèdiques. Alguns dels eixos fonamentals d’aquesta tasca són:
– Identificació i priorització dels problemes de salut de la població i en funció dels mateixos adequar els serveis.
– Coneixement dels recursos institucionals i comunitaris per promoure el seu desenvolupament i aprofitament per part de la població.
– Col·laboració i suport en temes de salut amb les entitats de la comunitat.
– Coordinació amb altres serveis de la comunitat, tant de salut com socials o d’entitats del territori.l

Rosario Jiménez és metgessa de família, CAP Sant Gervasi

 

Presentació del diagnòstic de salut. Vine a dir la teva!

El Putxet
Espai Putxet
Dilluns 9 d’abril de 2018 a les 19 h
Presentació del diagnòstic de salut del barri El Putxet i priorització de les actuacions en col·laboració amb el veïnat.

Sant Gervasi i La Bonanova
Centre Cívic Vil·la Florida
Dilluns 16 d’abril de 2018 a les 19 h
Presentació del diagnòstic de salut dels barris de Sant Gervasi i La Bonanova i priorització de les actuacions en col·laboració amb el veïnat

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.