22.9 C
Sant Gervasi
| Dilluns 04 de juliol de 2022 |
Publicitat

L’escola Poeta Foix es convertirà en punt de refugi climàtic de Barcelona

El Consorci d’Educació de Barcelona ha seleccionat 10 escoles que s’adaptaran per fer front a les altes temperatures que preveuen les projeccions climàtiques

Publicitat

Medi Ambient

Sergi Alemany

L’escola Poeta Foix, al barri del Farró, és una de les 10 escoles escollides -una per cada districte de la ciutat- on entre el 2019 i el 2022 s’intervindrà amb un paquet de mesures que pretenen disminuir l’impacte de la calor a la ciutat, tant en període escolar com en activitats obertes o casals en els seus patis.

Es faran actuacions com la millora de l’aïllament de l’edifici, la generació de noves energies o la incorporació de punts d’aigua i l’habilitació d’espais d’ombra als patis, una mesura que també podrà gaudir la ciutadania perquè els patis s’obriran durant l’estiu. El projecte també tindrà mesures pedagògiques i els nens i nenes participaran en el disseny de solucions climàtiques. De forma paral·lela diversos centres de recerca avaluaran de manera científica els resultats en temes de salut i rendiment escolar.

Publicitat

De les 45 escoles públiques de primària que es van presentar a una convocatòria extraordinària del Consorci d’Educació de Barcelona, se n’ha escollit 10 tenint en compte criteris climàtics com el grau d’exposició a la calor, la intensitat d’ús de les instal·lacions o l’estat de l’edificació i dels seus patis. A partir del setembre l’Ajuntament convocarà a les escoles per concretar la metodologia i formar els mestres de 5è de primària que seran encarregats de liderar el projecte.

Les accions d’adaptació de les escoles al canvi climàtic s’inclouen dins del Pla Clima de Barcelona i suposaran una inversió de 5 milions d’euros durant el seu desenvolupament els propers tres anys.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.