25.1 C
Sant Gervasi
| Dilluns 15 d'agost de 2022 |
Publicitat

L’escultura perduda de Fenosa

La Fundació Apel·les Fenosa està buscant una escultura desapareguda que el crític d'art Màrius Gifreda situà en el seu dia a Sant Gervasi

Publicitat

Cultura

El Jardí

Apel·les Fenosa (1899-1988) és un dels escultors catalans més destacats del segle XX. Bona part de la seva obra, però, la va fer a França, on va viure en una primera etapa formativa entre 1920 i 1929 —quan va fer amistat amb Pablo Picasso—, i després, a partir de 1939, s’exilia a París. Fenosa és l’autor de l’escultura dedicada a Pau Casals, de 1977, situada a l’entrada principal del Turó Parc.

La Fundació Apel·les Fenosa està buscant una escultura desapareguda que, segons un article publicat al setmanari ‘Mirador’, núm. 23, 4 de juliol de 1929, el crític d’art Màrius Gifreda situa a Sant Gervasi: “L’escultura que reproduïm és un pas endavant. […] La composició d’aquest brollador per a un jardí de Sant Gervasi està ben resolta; i quant a visió estem més a prop d’alguna escultura de jardí vuitcentista del mateix Sant Gervasi, que no pas del —posem per cas— expressionista Lehmbruck. Això vol dir que Fenosa ha sabut situar la seva escultura en el lloc d’emplaçament destinat, tot conservant les característiques del seu estil”. L’obra es va fer per la font del jardí de la torre de N. Esteva, a Sant Gervasi.

Publicitat

La fundació és pregunta si algú té notícies sobre aquesta escultura

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.