21.3 C
Sant Gervasi
| Dissabte 18 de setembre de 2021 |
Publicitat

L’Hospital Quirónsalud posa en marxa una nova unitat de tractament del càncer

Amb la nova unitat de braquiteràpia s'amplia el ventall d'opcions terapèutiques que ofereix l'hospital als seus pacients

Publicitat
Publicitat
Carme Rocamora
Cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada

Salut

El Jardí

L’Hospital Quirónsalud té en marxa des d’aquest setembre una nova unitat de braquiteràpia, una tècnica d’oncologia radioteràpica que permet disminuir els efectes secundaris del càncer, liderada pel Dr. Joan Pera i la Dra. Marina Arangüena. Amb la nova unitat s’amplia el ventall d’opcions terapèutiques que ofereix l’hospital als seus pacients.

La braquiteràpia és una tècnica d’oncologia radioteràpica que permet disminuir els efectes secundaris que produeix la radiació gràcies a una millor distribució de la dosi. Mitjançant la col·locació d’un implant radioactiu en contacte amb el tumor, és possible eliminar les cèl·lules canceroses i també que mostrin els seus antígens, cosa que millora l’eficàcia de tractaments d’immunoteràpia. Es tracta d’un procediment que normalment no causa dolor, ja que s’hi utilitza anestèsia.

El Dr. Joan Casals, director del Servei d’Oncologia de Quirónsalud Barcelona, explica que es parteix amb “una experiència de 30 anys funcionant a l’Hospital Universitari Dexeus”, on es van arribar a atendre més de 16.000 casos en els 29 anys que aquesta unitat va estar en marxa. “Ara reprenem aquest projecte aquí a Quirónsalud i ho fem comptant amb els millors professionals i el millor equipament per donar la solució més adequada a cada cas”, explica el Dr. Casals.

Una unitat amb els últims equips

L’Hospital Quirónsalud compta amb aparells d’última tecnologia en aquesta nova unitat de braquiteràpia, on es fan tractataments de càncer de pròstata, ginecològics i de la pell. D’aquesta manera s’evita traslladar el pacient durant el tractament, minimitzant el desplaçament de l’implant durant el procediment, i no es requereix ingrés hospitalari. 

Aparells mèdics en la nova unitat de braquiteràpia © Quirónsalud

Un equip d’imatge a través d’ultrasons ajuda els metges a planificar molt millor el tractament. Aquesta imatge està disponible contínuament i és una guia important a l’hora de decidir els punts d’inserció de les agulles i el contorn de l’aplicació del tractament.

La nova sala d’operacions de la Unitat de Braquiteràpia comptarà, a més, amb equips per dur a terme la sedació i l’anestèsia dels pacients, buscant minimitzar al màxim les molèsties que puguin derivar de la intervenció, a més d’escàners d’última generació que ajudin en el guiatge de les agulles que porten la càrrega radioactiva.

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.