Dissabte 20, abril 2024
13.6 C
Sant Gervasi
13.6 C
Sarrià
Publicitat

Llibres per aquest Sant Jordi

Publicat el [wpdts-custom start="post-created" format="j.n.Y G:i"]

Espercial Sant Jordi

Els llibreters de Casa Usher recomanem…

LLIBRES DE FICCIÓ

Tierra de campos, de David Trueba (Anagrama)

Durant un peculiar viatge en cotxe fúnebre, el protagonista Dani Mosca ens parla dels seus pares, dels seus fills, de les seves dones, de la seva música, dels seus amics … de la vida. Una novel·la amb molt d’humor, força cruesa i molts diàlegs, al que el seu autor ja ens té acostumats.

Publicitat

Enviada especial, de Jean Echenoz (Raig Verd i Anagrama)

Publicitat

Una novel·la divertida i senzilla sobre espionatge, en què no hi falta de res: segrest, dolents, acció, conspiració, sarcasme, humor, … la quinzena d’aquest novel·lista que ha recollit reconeixements universals.

 

Tiene que ser aquíde Maggie O’Farrell (Libros del Asteroide i L’Altra)

Claudette i Daniel són una parella que viu amb els seus dos fills en una casa perduda d’Irlanda. La novel·la explica des de diferents punts de vista i anant endavant i enrere en el temps la seva història com si es tractés d’un calidoscopi. Les notes d’una subhasta d’objectes, una entrevista al seu exmarit, la mirada dels fills… la història d’aquest matrimoni es va formant mentre llegim i descobrim com aquestes dues persones tan diferents poden haver-se trobat.

Estabulario, de Sergi Puertas (Impedimenta)

“Estabulario” conté sis relats estranys, foscos, apocalíptics… Tots sis relats amb influències de literatura de ciència-ficció i pel·lícules de sèrie Z, parles d’un futur molt proper on les xarxes socials, la televisió, les feines “escombraries” i el terrorisme global han pervertit la societat en general i les vides de cadascun de nosaltres en particular.

La uruguaya, de Pedro Mairal (Libros del Asteroide)

La història de Lucas Pereyra, un escriptor argentí que viatja de Buenos Aires a Montevideo serveix a l’autor per dibuixar-nos un acurat retrat de la crisi dels quaranta i per fer una àcida anàlisi sobre si som sincers i fidels a nosaltres mateixos i als somnis que ens tracem. De lectura fàcil i ràpida, Mairal traça un exercici de fina ironia sobre la felicitat en aquest punt de les nostres vides.

El monarca de las sombras, de Javier Cercas (Literatura Random House)

Després del gran èxit que va suposar “Soldados de Salamina”, Cercas torna a parlar-nos de la Guerra Civil, però ho fa des del vessant més personal, amb la novel·la que sempre ha volgut escriure. El llibre ens descobreix la història de Manuel Mena, besoncle de l’autor, que va combatre en el bàndol equivocat de la guerra i que va morir a la batalla de l’Ebre amb dinou anys.

LLIBRES D’ASSAIG

L’art de la ficció, de James Salter (L’Altra)

Aquest llibre parteix de tres conferències universitàries que va donar l’escriptor nord-americà poc abans de morir. Salter reflexiona sobre l’ofici d’escriure, sobre el procés de creació d’una obra literària i sobre tots aquells factors que hi intervenen i la determinen.

Mujer en punto cero, de Nawal El Saadawi (Capitán Swing i Angle)

Nascuda a Egipte el 1931 i metgessa de formació, El Saadawi va ser una de les primeres veus a criticar obertament el sistema patriarcal i a abordar temes com l’ablació, l’avortament, la sexualitat, els abusos sexuals a menors i l’opressió de les dones. Aquest llibre explica la història de Firdaus, una història de rebel·lió contra una societat fundada en mentides, hipocresia, brutalitat i opressió.

Querida Ijeawele, de Chimamanda Ngozi Adichie (Literatura Random House i Fanbooks)

Com anuncia el subtítol, l’autora de Todos deberíamos ser feministas proposa quinze suggeriments per transmetre als fills i filles, tot i que és un manifest que tots podem llegir i amb el qual tots podem reflexionar, ja que defensa que el feminisme comença en l’educació.

Cautivos y desarmados, de Francesc Grau Viader (Club Editor)

Una crònica de primera mà sobre les vivències d’uns joves de la Lleva del Biberó en els camps de concentració franquistes, situada després de la Batalla de l’Ebre i escrita de forma novel·lada.

Siroco, de Sabrina Ghayour (Salamandra)

La xef britànica fusiona la cuina actual amb la dels seus avis de l’Iran per crear uns plats plens d’espècies, sabor i colors atrevits. Després de les receptes tradicionals que trobem en el seu anterior llibre Persiana (Salamandra), a Siroco, Ghayour ens ofereix noves receptes amb ingredients que podem trobar en qualsevol mercat i atrevir-nos a cuinar a casa nostra, aquests plats plens d’exòtics sabors.

La belleza, de Roger Scruton (Elba)

Què és la bellesa? Una cosa que ara considerem bella, sempre s’ha considerat així? Es considerarà bella en un temps? El filòsof Roger Scruton es pregunta en aquest assaig sobre la bellesa en l’art, però també sobre quin concepte en tenim i com aquesta s’escola en la nostra vida quotidiana, perquè la bellesa mai ens pot deixar indiferents.

 

Fotografia destacada: Juanjo Compairé

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitat



PDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí