Dissabte 27, juliol 2024
24.6 C
Sant Gervasi
24.5 C
Sarrià
Publicitat

Llibres per Sant Jordi. Les recomanacions de la Casa Usher

Publicat el 22.4.2018 13:30

Arts i lletres

Casa Usher

NARRATIVA

Publicitat

El orden del día d’Éric Vuillard (Tusquets editores)
El premi Goncourt de 2017 (el més prestigiós de les lletres franceses) explica algunes de les escenes entre bambolines que van propiciar l’ascens de Hitler a Alemanya, així com la posterior invasió d’Àustria. Una novel·la que qüestiona el paper dels protagonistes d’aquests anys i també el d’aquells que van girar la cara davant les atrocitats dels dirigents nazis.

Publicitat

Río revuelto de Joan Didion (Gatopardo Ediciones)
L’estiu de 1959, a la propietat de la família McClellan, el cap de família dispara un tret a un home. Joan Didion es remunta a la dècada dels 40s per explicar la història del matrimoni d’Everett i Lily, com a símbol de la decadència de la classe mitjana americana, que s’ofega en els seus propis anhels i somnis.

Quim/Quima de Maria Aurèlia Capmany (editorial Males Herbes)
L’editorial Males Herbes ha recuperat una de les novel·les més fantàstica de Maria Aurèlia Capmany en l’any del centenari del seu naixement. Un homenatge de l’autora catalana a l’escriptora britànica Virginia Woolf –en concret a la seva novel·la “Orlando”-, un joc de miralls que trenca amb els gèneres, amb els rols socials i amb els límits de la novel·la amb humor i el ritme d’una novel·la d’aventures.

NO FICCIÓ

Somnis en temps de guerra de Ngũgĩ wa Thiong’o (Rayo verde editorial)
La primera part de les memòries del pensador i escriptor kenyà descriu la seva infantesa en què, malgrat la situació política (havia esclatat la Segona Guerra Mundial) i les dificultats econòmiques de la seva família, la mare de Thiong’o aconsegueix que aquest pugui acudir a l’escola. Una finestra a un món -la Kenya dels anys 80s- desconegut per la majoria dels lectors: als costums, la vida quotidiana i les diferències socials.

El tiempo regalado de Andrea Köhler (Libros del Asteroide)
Esperar és inevitable, però en una societat com l’actual en què la immediatesa es valora gairebé més que la qualitat és necessari un assaig com el de Köhler per recordar que la tenacitat i la recompensa després d’una espera pot ser més fructífera que un resultat ràpid però poc satisfactori. Usant passatges d’obres cabdals de la literatura occidental, “El tiempo regalado” és un amè estudi filosòfic sobre la pausa.

Ciutat princesa de Marina Garcés (editorial Galaxia Gutenberg)
El darrer llibre d’una de les filòsofes contemporànies més importants del nostre país. En aquesta ocasió, Garcés es centra en les seves vivències polítiques des de mitjans dels anys 90s (el desencadenant de l’assaig és el desallotjament del Cinema Princesa) fins a l’actualitat i com la ciutat de Barcelona s’ha transformat: per una banda com una ciutat-marca fruit del neoliberalisme imperant al món occidental, però per l’altra, una ciutat on veuen la llum múltiples moviments socials connectats globalment amb altres ciutats del món.

INFANTIL

La lluna de Patricia Hegarty i Britta Teckentrup (editorial Brúixola)
Un llibre que explica tots els cicles de la lluna i com la veuen els animals de totes les regions, tot construint una història i un viatge al voltant del món. Un llibre preciós i brillant per a totes les edats, amb les il·lustracions de la premiada artista alemanya Britta Teckentrup.

 

Rosa a puntets d’Amèlie Callot i Genevièse Godbout (editorial Impedimenta)
A l’Adela no li agrada gens els dies de pluja, tot és gris i trist, i ella només vol quedar-se a casa (sense obrir el seu cafè), sota la manta, fins que passi el mal temps. Però un dia apareix a la seva cafeteria un paraigües de color rosa, i un altre dia una gavardina del mateix color, i al següent dia unes botes d’aigua també de color rosa… qui li està deixant tots aquests regals? Farà aquest misteri que els dies de pluja no li desagradin tant?

Tot el que sé de la caca de Jaume Copons i Mercè Galí (editorial Combel)
En Jaume Copons ens explica tot el que sap de la caca… sí, sí, ja ho heu llegit bé! Perquè la caca és universals: tots en fem, nens, nenes, mares, pares, àvies, avis, germans , germanes i tots els animals. I la Mercè Galí s’ha ocupat d’omplir aquest llibre de dibuixos molt divertits!

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitat



PDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.