Opinió
Max Cahner (Barcelona en Comú)
El nostre model. Aprofitar aquest espai per explicar quina ciutat vols i t’imagines o per dir que tot és un desastre, sense exposar cap alternativa, defineix dues maneres d’entendre la política. Tinc clara la meva. El model de ciutat pel que aposta Barcelona en Comú és el d’una Barcelona justa, saludable i eficient. Volem una ciutat que posi els veïns i veïnes (i no altres actors) al centre de l’acció política.
Volem una Barcelona on la salut de les persones sigui una prioritat, una ciutat més verda i habitable. Amb verd de qualitat. L’Ajuntament ha de liderar l’impuls de mesures per millorar l’eficiència energètica per a fer una ciutat més sostenible. Igual que París, Londres o Nova York, a Barcelona també s’ha de continuar aplicant el sentit comú provinent d’organismes internacionals i veus expertes sobre la necessitat de deixar enrere una ciutat dominada pel vehicle privat i el motor de combustió, si volem promoure el benestar dels que hi viuen.
Hem de seguir promovent i incentivant els espais verds, el transport públic i la mobilitat activa, i ho hem de fer amb perspectiva metropolitana. No es poden pensar actuacions a gran escala, sense una mirada cap al litoral, Collserola i els rius Llobregat i Besòs. És clau la connexió del tramvia per la diagonal, que permetrà unir nou municipis de l’àrea metropolitana.
Volem una ciutat que lluiti pel dret a l’habitatge, que no deixi al veïnat en mans de l’especulació i que segueixi aprofitant totes les oportunitats per crear més habitatge assequible. En només dos mandats, s’ha multiplicat el parc d’habitatge públic més que els nou mandats anteriors. Cal seguir revisant les polítiques de patrimoni, els plans, els catàlegs i les polítiques fiscals per adequar-les a les noves realitats i evitar operacions especulatives i d’habitatges de luxe que gentrifiquen i generen plusvàlues extraordinàries, basant-se en el valor d’un patrimoni que, a més, disposa d’avantatges fiscals.
Finalment, també pensem en una ciutat que cuida de la seva gent. S’estima que un de cada quatre habitants tenen cura d’algú, la gran majoria dins l’àmbit familiar i privat. Barcelona en Comú ha implementat un conjunt d’actuacions que han contribuït a socialitzar la responsabilitat de cura, reconèixer el valor social i visibilitzar la precarietat de les persones cuidadores. Experiències com el canguratge municipal, la targeta cuidadora, Barcelona Cuida, les VilaVeïnes o el model d’habitatges amb serveis per persones grans, són el camí. Aquest és el nostre model.
Max Cahner anirà a la llista d’Ada Colau a les eleccions municipals