Reportatge
Hi havia molt ambient al carrer Septimània el dissabte 12 de desembre, al migdia. Les més de 30 paradetes de la Mostra Solidària del Farró havien atret els veïns i veïnes que podien comprar algun regal als artesans del barri (ceramistes, pintors, modistes, teixidors de llana…); participar en alguns dels tallers que proposaven les escoles Rialles, Lys, Concepcionistes, Poeta Foix i, també, el centre cívic Casa Sagnier; recollir informació sobre l’estat de projectes promoguts per Veïns Farró com Vil·la Urània, o fer una aportació solidària en forma de roba, calçat esportiu, menjar o joguines que rebien el Centre d’Acollida Assís, l’Església Evangèlica Baptista Bona Nova, la Fundació Putxet, Mujeres Latinas Sin Fronteras o el Centre de Serveis Social de Sant Gervasi. També es podia gaudir de la passejada i prendre un excel·lent vermut entre amics tot seguint algunes de les moltes actuacions que s’anaven succeint a la plaça de Sant Joaquim. El Farró és un barri solidari i molt acollidor!
Coses del Farró
S’ha publicat el número 4, corresponent a la tardor de 2015, de la revista Coses del Farró que edita l’Associació de Veïns i Comissió de Festes d’aquest barri gervasienc. A l’editorial es fa un repàs a la trajectòria del moviment associatiu al Farró des de la Transició i la seva influència en donar un caràcter identitari a aquest territori. També hi ha un extens resum de les converses de la Taula de Barri sobre “Civisme i bon veïnatge”, amb l’assistència de David Grau veí i propietari de gos; Sònia Edo, comerciant i veterinària; Carles López, caporal de la Guàrdia Urbana del Districte; i Ramon Bernal tècnic de Barri del Putxet i el Farró de la Direcció de Serveis a les Persones i al Territori. Ester Rodríguez va actuar com a moderadora i va assistir, en representació del Consell de Redacció de la revista, Alícia Cercós, presidenta de l’Associació de Veïns, Pep Arisa i Araceli Vilarrasa.
El dossier de la revista es dedica a “El monestir de Sant Joan de Jerusalem”, la casa de les monges santjoanistes que tenien la seu al centre mateix del barri. De fet, la història del monestir, fundat a finals del segle XIX, és en part la del Farró. Pep Arisa reconstrueix detalladament la història del monestir i de les “joanes”, aportant documentació i fotografies poc conegudes, així com també aporta valuosa informació sobre la fàbrica de filats de cotó Francisco Carbonell. Cal destacar també, l’entrevista a Ismael que com a becari de la UOC està coordinant el projecte de gestió del futur equipament Vil·la Urània, i un interessant article de Francesc Ginjaume que aporta noves informacions sobre Dau al Set i la seva presència al Farró. Enhorabona a aquest nou exemplar de la revista, molt ben editada i amb continguts seriosos.