10.7 C
Sant Gervasi
| Dijous 01 de desembre de 2022 |
Publicitat

Neix ‘Collserola Paisatge Viu’ per augmentar la biodiversitat de la serra i reduir el risc d’incendi

Imaginen Collserola com un paisatge harmònic que preservi la seva biodiversitat i en equilibri entre els bosc, l’agricultura, la ramaderia i l’activitat humana

Publicitat
Carme Rocamora
Carme Rocamora
El primer dia de classe a la UAB em van preguntar perquè volia ser periodista. Suposo que per aquell ideal d’intentar donar veu a aquells que els hi han tret, o bé perquè són ignorats, o bé perquè no se’ls sent prou. He tingut la sort de practicar-ho, amb més o menys destresa, aprenent a mitjans com La Vanguardia o Europa Press. Actualment, treballo com a redactora de política a ElNacional.cat. Però sobretot aprenc a El Jardí, el diari que m’ha mostrat que cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada.

Societat

Carme Rocamora

Promoure actuacions que ajudin a generar un paisatge resilient a la serra de Collserola i potenciar el mosaic agro-forestal contribuint a l’augment del terreny agrícola, la ramaderia extensiva i la gestió forestal. Tot plegat, per augmentar la biodiversitat i reduir la vulnerabilitat enfront d’incendis. Això són els principals objectius que s’ha fixat la recentment creada associació Collserola Paisatge Viu.

Publicitat

Presidida per Jaume Llansó, l’associació es defineix en un manifest com un grup de base preocupat per l’entorn i perquè un incendi de sisena generació pugui cremar Collserola sencera en qüestió d’hores, una hipòtesi fonamentada per diferents experts: “Collserola té una immensa massa boscosa continua que és un gran potencial combustible. Ens cal fer un bon diagnòstic per poder actuar encertadament perquè aquest gran incendi no esdevingui”, exposen.

Publicitat

Per tot plegat, promouran actuacions al territori per baixar, de forma significativa, el risc d’incendi amb tasques de prevenció passiva, aconseguint dibuixar un paisatge equilibrat: “Les tasques han d’anar enfocades a promoure i ajudar la pagesia, la ramaderia i la silvicultura”, i totes les actuacions que faran volen que tinguin doble sentit: reduir el risc d’incendi i afavorir les persones que treballen el territori.

“Ens cal poder imaginar la Collserola del demà no gaire llunyà, d’aquí 10 o 20 anys com un paisatge harmònic que preservi la seva biodiversitat i en equilibri entre els bosc, l’agricultura, la ramaderia i l’activitat humana, molt sobredimensionada els últims temps”, afegeix el comunicat, que crida a fer “passos ferms i agosarats en la gestió forestal com a millor eina per preservar els territoris” així com preservar un bé preuat per les properes generacions.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.