Dijous 07, desembre 2023
10.2 C
Sant Gervasi
10.1 C
Sarrià
Publicitat

No hi ha dos éssers humans iguals

És important crear-se un espai un mateix per poder descansar i recuperar-se mentalment

Publicat el 19.6.2022 10:42

Opinió

Glòria Vilalta

Tots som iguals en valor, en importància, en drets, en deures; tots som iguals en tant a éssers humans. I tots som diferents perquè no hi ha dos éssers humans iguals, encara que hagin nascut alhora, fins i tot encara que siguin siamesos. Cada persona és un món, cada persona és única.

Publicitat

Com a persones úniques que som, pensem, sentim i ens relacionem diferent. Ens relacionem també diferent amb el nostre entorn. En un mateix lloc, una persona s’hi pot sentir molt bé i una altra malament. Els estímuls externs, visibles o invisibles, tenen una resposta diferent per cadascun de nosaltres. Fins i tot quan hi ha un espai patogen, és a dir, un espai amb unes característiques geofísiques que ens puguin emmalaltir, les respostes són diferents segons la persona.

Publicitat

També els espais sans ens afecten de manera diferent. No tothom necessita el mateix. Espais oberts o espais tancats, amb molta llum o poca, amb tons càlids o freds… les necessitats varien en cada persona i també segons el moment vital. Quan hi ha canvis vitals importants, moltes persones canvien de casa o s’animen a fer una reforma o petits canvis. Canvis en  l’interior demanen canvis en l’exterior. El mateix passa al revés. Canviar coses a casa fa canviar coses en el nostre interior. “El què és a dins, és a fora”.

Espais per persones altament sensibles

Si som persones molt sensibles, serem també més sensibles a l’entorn. Això vol dir que haurem d’estar més atentes a què ens fa sentir bé i què no. Observant-nos i provant diferents opcions, podem anar-ho descobrint. També podem recórrer al Feng Shui, un art mil·lenari que té en compte com ha de ser un entorn que ens faci sentir bé, o a les darreres investigacions en neurociència i neuroarquitectura, que estan arribant a resultats similars a nivell científic.

L’important és respectar-nos en aquesta manera de sentir l’entorn. Acceptar que una llum, un soroll, una forma, un color, una imatge o qualsevol aspecte exterior ens afecta tot i que als altres sembli que no. Acceptar que tots som diferents i per tant tenim necessitats diferents, especialment si som molt sensibles.

Si no vivim sol@s, aleshores és important crear-se un espai per poder descansar, per poder sentir-nos bé i recuperar-nos. Un petit “oasi de serenitat” a la llar compartida. És important pel nostre benestar físic i emocional.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.