22.3 C
Sant Gervasi
| Dijous 19 de maig de 2022 |
Publicitat

‘No perdis mai el teu nord’

Publicitat

M. Antònia Font Fernández

El passat 4 de maig, la Biblioteca Joan Maragall va acollir una activitat que no podia tenir un escenari millor: Ignasi Moreta, especialista en l’autor que dóna nom a la biblioteca, va venir a llegir i a comentar alguns poemes. De Joan Maragall, no cal dir.

Els poemes que va recitar són «Oda infinita», «Excelsior», «Dimecres de Cendra. A una noia», «A un amic», «Haidé» i «Represa d’Haidé», «Cant espiritual» i «Oh, Dimecres de Cendra, que estens».

Publicitat

 Molts santgervasiencs deveu saber que, per a Maragall, el poeta no era un creador tal com el concebem avui en dia, sinó un transmissor, en el sentit romàntic i vuitcentista. Però el que potser no sap tanta gent és que, contra el tòpic tan estès pel que fa als poetes i els intel·lectuals, la llengua de Maragall era com l’aigua: cristal·lina, neta, pura, tan vitalista com la seva concepció de vida.

No debades, alguns temes dels poemes indicats són l’amistat que cal cuidar, la crida a sortir de la zona de confort i la conveniència de cultivar la conversa desinteressada. I és que, si poséssim a la pràctica aquests temes, viuríem en el millor dels mons que defensa el «Cant espiritual», que potser és el poema més elegant de Maragall. En tot cas, i amb paraules d’«Excelsior»: ‘’no s’acaba el teu viatge, no s’acabarà mai més’’.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.