Diumenge 19, maig 2024
20.1 C
Sant Gervasi
20 C
Sarrià
Publicitat

Nois i noies traslladen a Batlle propostes per educar en la igualtat

El regidor del Districte aplaudeix l’educació en valors de Sarrià - Sant Gervasi i l’equilibri del sistema públic i concertat

Carme Rocamora
Carme Rocamora
El primer dia de classe a la UAB em van preguntar perquè volia ser periodista. Suposo que per aquell ideal d’intentar donar veu a aquells que els hi han tret, o bé perquè són ignorats, o bé perquè no se’ls sent prou. He tingut la sort de practicar-ho, amb més o menys destresa, aprenent a mitjans com La Vanguardia, Europa Press o ElNacional.cat. Actualment, treballo com a redactora de política a Nació. I continuo aprenent dia a dia a El Jardí, el diari que m’ha mostrat que cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada.

Publicat el 31.5.2020 6:00

Educació

Carme Rocamora

El passat 27 de març el regidor del Districte, Albert Batlle, també amb la consellera d’Educació i Feminismes de Sarrià – Sant Gervasi, Cèlia Martínez, i un conjunt de persones tècniques, van fer l’Audiència Pública de nois i noies per videoconferència amb alumnes dels centres educatius Projecte, l’Institut Menéndez y Pelayo, l’Escola Fàsia i l’Escola Frederic Mistral, on aquests els van traslladar propostes per avançar cap a una educació basada en la igualtat de dones i homes.

Publicitat

Aquestes propostes han estat treballades per un total de 235 nois i noies d’aquestes escoles de Sarrià i Sant Gervasi en el marc d’un programa més ampli de tota la ciutat. Els alumnes van traslladar als responsables polítics del districte peticions com promoure lavabos per a persones no binàries als espais públics, promoure roba unisex i no diferenciar seccions entre noies i nois a les botigues, que hi hagi més pel·lícules i sèries amb protagonistes que no compleixin l’heteronormativitat, no permetre anuncis i publicitat sexista, utilitzar el llenguatge inclusiu en els documents i promoure una contractació paritària dels empleats de l’Ajuntament.

Publicitat

Tant Batlle com Martínez van escoltar les propostes i van prometre que les estudiarien. En aquest sentit, van precisar que algunes de les qüestions no es poden abordar des l’àmbit públic, com és el cas de la roba de marques privades o distincions a les botigues, o de la publicitat que no és de l’Ajuntament. Però sí que van animar a una feina conjunta per anar conscienciant cap aquestes qüestions i ser-ne conscients, treballant-les en fòrums i espais d’opinió.

Responent en concret a algunes propostes, Martínez va explicar que s’està treballant amb Vil·la Urània per fer lavabos unisex -que no binaris- perquè són l’opció més inclusiva per a pares, mares fills i filles i persones LGTBI. Així mateix, va explicar que des l’Ajuntament es fa servir una guia de llenguatge inclusiu i no sexista que marca el vocabulari de totes les comunicacions municipals. La consellera del grup PSC-Units també va demanar als alumnes que estiguin a sobre de l’administració alertant de mancances o ajudant a detectar aspectes com la publicitat sexista per poder, dins les competències que té l’administració, actuar.

Batlle defensa abordar-ho “sense prejudicis ni tabús”

Batlle va defensar que la igualtat ha de ser l’eix conductor de les polítiques que es realitzen en matèria feminista i d’igualtat, i va assegurar que queda molt camí per recórrer. En aquest sentit, es va referir a les enquestes que demostren que s’està “molt lluny” de la igualtat de gènere. Va destacar com a preocupant qüestions relacionades amb la gelosia i el control de nois sobre noies en franges joves d’edat, però en aquest sentit també va apel·lar al sistema educatiu per treballar-ho: “Estem orgullosos del sistema educatiu de Sarrià – Sant Gervasi, on hi ha un equilibri entre la pública i la concertada. Estem molt satisfets de les feines de les escoles i educació en valors”, i va apostar per abordar aquests temes des l’àmbit comunitari i familiar sense “prejudicis ni tabús”.

Amb tot, la consellera Martínez va dir que és imprescindible que la ciutat tingui joves com els que han participat en aquesta iniciativa, que s’impliquin: “Us animo que ens ajudeu en aquesta tasca, que és molt important”. Va recordar que la seva generació no ha tingut una educació tan basada en l’igualtat com la dels joves d’ara, i per això els va traslladar la responsabilitat de traslladar aquests valors tant als nous joves que venen com als més grans.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitat



PDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.