23.4 C
Sant Gervasi
| Dilluns 20 de setembre de 2021 |
Publicitat

Nou Portal de Dades Obertes

Publicitat
Publicitat

Mossos d’Esquadra / opinió

Xavier Boned

Recentment, s’ha presentat el Portal de Dades Obertes dels Mossos d’Esquadra que és una mostra del compromís del Departament d’Interior i la Direcció General de la Policia amb la transparència.

El projecte Dades Obertes s’inicia amb 500.000 dades, però en els pròxims mesos s’alliberaran noves dades. Les dades que de moment s’han penjat en obert són les considerades amb més transcendència i que poden ser de més utilitat per a la ciutadania, com són els fets delinqüencials (segons el codi penal actual), les dades organitzatives, els incidents que s’atenen arreu del territori (i per mitjà del qual es podrà veure la tasca assistencial que du a terme la policia), o els recursos humans o materials de què es disposa. També inclou la informació sobre violència masclista i domèstica, els trasllats penitenciaris o el suport a esdeveniments esportius, entre d’altres.

L’actualització de les dades serà, en gran part, mensual, en l’àmbit territorial a nivell d’Àrea Bàsica Policial (de comissaries), excepte en aquells casos en què aprofundir en la informació pot comprometre la seguretat de les persones o dels propis agents de policia, tenint en compte el nivell d’alerta terrorista.

Què es pot consultar en el nou portal
En aquest portal podeu consultar directament les dades que us calguin, tot i que, respecte a l’apartat de Contactes amb la Comunitat no està al dia i les dades que consten, ara per ara, són de l’any 2014. Podeu trobar les dades en aquest enllaç: http://mossos.gencat.cat/ca/els_mossos_desquadra/indicadors_i_qualitat/dades_obertes/cataleg_dades_obertes/

Seguint amb els serveis a la ciutadania, us recordem l’existència del Portal Objectes Recuperats. En aquest portal trobareu una exposició virtual d’objectes recuperats per la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra. Posem a la vostra disposició les fotografies de les joies sostretes que han estat recuperades. Les fotografies estan organitzades per categories: anells, arracades, rellotges, penjolls, etc.
En cas que pugueu reconèixer alguna joia, podeu omplir un formulari fent clic sobre el botó “Recuperar”, que trobareu sota la foto seleccionada, i ens posarem en contacte amb vosaltres el més aviat possible.

Podeu trobar les dades en aquest enllaç: http://mossos.gencat.cat/ca/serveis_i_tramits/col.laboracio-ciutadana/objectes-recuperats/

Per tancar l’article, us informem que durant aquest mes d’abril, com cada any, els Mossos d’Esquadra celebrarem la nostra diada, el Dia de les Esquadres. Com ja sabeu, en aquesta diada es fa el lliurament de felicitacions i medalles als agents de policia, ciutadans i institucions que han destacat en la seva tasca envers la seguretat ciutadana. Des d’aquestes línies felicitem a tots els agents de policia per la tasca diària que realitzen, no sempre prou valorada, amb discreció i professionalitat.

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.