Dissabte 02, desembre 2023
14.3 C
Sant Gervasi
14.2 C
Sarrià
Publicitat

Nova àrea de gossos als Jardins de Piscines i Esports

Publicat el 3.4.2018 18:36

Notícies del barri

El Jardí
S’ha obert una nova àrea de gossos als Jardins de Piscines i Esports, a la cantonada dels carrers de Ganduxer i Bori i Fontestà. És una àrea molt gran, de 1.100 m², molt ben equipat amb jocs d’agilitat i un abeurador. Potser els veïns avui encara no ho coneixien, ja que quan a primera hora de la tarda hi hem anat, no hi havia cap gos. De fet els gossos i els seus propietaris estaven uns 200 mestres més a llevant, en el Turó Park (no ha l’àrea prevista per gossos d’aquests jardins), tot i estar en obres i amb els accessos tallats. Les autoritats municipals sembla que tindran feina per fer canviar d’hàbits als veïns del barri.
Reproduïm, a continuació, la Nota de Premsa de l’Ajuntament de Barcelona.

Barcelona aposta per la convivència entre les persones i els animals de companyia, pel respecte als drets dels animals i per oferir-los zones on puguin córrer, jugar i fer les seves necessitats sense generar molèsties. L’objectiu del govern municipal és garantir que com a mínim tots els districtes de la ciutat disposin d’una àrea d’esbarjo per a gossos de 700 metres quadrats o més, i de crear nous espais i millorar o ampliar els existents, sempre que sigui possible.
El districte de Sarrià-Sant Gervasi obre avui la nova àrea de gossos als Jardins de Piscines i Esports, en el xamfrà dels carrers de Ganduxer i Bori i Fontestà. Es tracta d’un espai tancat de més de 1.100 m2 dissenyat de manera específica per a l’esbarjo de gossos amb jocs d’agilitat, un abeurador per als gossos i un espai d’estada per als propietaris. Aquest nou espai afavorirà la bona convivència entre gossos, propietaris i el veïnat del barri.

A més d’aquesta nova àrea, els propietaris de gossos disposen de dues àrees més a la zona: la del Turó Park que s’accedeix pel carrer Francesc Pérez Cabrero i la de plaça Wagner.

Es prohibeix l’entrada de gossos al Turó Park
i s’insta a la col·laboració i el civisme de tots els usuaris
per tal que la nova vegetació pugui consolidar-se
i créixer de manera que la recuperació del parc sigui efectiva

Publicitat

A partir de l’obertura de l’àrea d’esbarjo de Piscines i Esports es prohibeix l’entrada de gossos al Turó Park i s’insta a la col·laboració i el civisme de tots els usuaris per tal que la nova vegetació pugui consolidar-se i créixer de manera que la recuperació del parc sigui efectiva. El Turó Park és un jardí històric de Barcelona, de gran riquesa paisatgística i valor artístic que està en procés de remodelació, especialment per reforçar el caràcter verd del parc i recuperar-ne l’important estrat arbori que va tenir en el seu dia. En els darrers anys havia patit un cert deteriorament, en part per la presència de nombrosos animals de companyia, i ara, amb la prohibició de l’entrada de gossos i la seva reubicació a l’àrea de Piscines i Esports, es recupera un espai emblemàtic de la ciutat pel seu ús veïnal.

Publicitat

La posada en marxa de l’àrea d’esbarjo va acompanyada d’una campanya de comunicació amb informadors que explicaran al veïnat el nou espai i per promoure la tinença responsable d’animals.

 

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.