Dimarts 05, març 2024
12.6 C
Sant Gervasi
12.5 C
Sarrià
Publicitat

La sequera fa talar 200 arbres morts al Baixador de Vallvidrera dins del Parc Natural de Collserola

Els treballs per eliminar 200 arbres s'allargaran un mes i arriben després de fer el mateix a finals del 2023 al bosc de Can Caralleu

Publicat el 12.2.2024 12:19

Medi Ambient

El Jardí

Després de la tala massiva d’arbres al bosc de Can Caralleu l’octubre de l’any passat per “risc de caiguda” per la sequera, segons va informar el Consorci del Parc Natural de Collserola, aquest dilluns ha començat una nova tala, en aquest cas d’uns 200 arbres “morts” entorn de l’estació dels FGC del Baixador de Vallvidrera, segons ha informat novament el Parc. 

Publicitat

Igual que en el cas del bosc de Can Caralleu, la majoria dels exemplars que aniran a terra són pins pinyers afectats, bé per la sequera acumulada, bé per la plaga de tomicus, l’escarabat perforador dels pins que s’aprofiten de la debilitat dels arbres arran de l’estrès hídric que pateixen. El motiu de la tala és prevenir la “seguretat” dels ciutadans, davant el risc de caiguda d’aquests arbres.

Publicitat

Un mes de treballs sense afectació a camins de la zona

Es preveu que les actuacions s’allarguin un mes i s’acabin el 15 de març, tot i que en cas de condicions meteorològiques adverses, les tasques podrin endarrerir-se. Els treballs, finançats amb una aportació extraordinària de l’Ajuntament de Barcelona, no preveuen en principi que s’hagin de tallar camins de la zona, propera a l’escola Els Xiprers, al MUHBA Vil·la Joana i al Centre d’Informació del Parc Natural.

Mapa de la zona d’actuació prevista

La fusta extreta tindrà una segona vida per reparar mobiliari de l’indret o com a biomassa forestal, segons informa el Parc.

 
 
Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitat



PDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.