Publicitat

Núria Revilla Queraltó, Farina Pasta Fresca

spot_img

Publicat el 10.11.2017 9:30

Gent de mercat

Josep Xurigué (@josepxurigue)

Publicitat
Fa 10 anys el Daniel Bottini i la Núria Revilla es van llençar a l’aventura de l’elaboració de pasta fresca i a la importació de productes italians amb denominació d’origen.

Amb quatre parades, al Mercat de Sant Gervasi, d’Hostafrancs, a la Concepció i al de la Mercè, i un obrador, en Daniel i la Núria han aconseguit oferir una pasta d’elaboració pròpia, de molta qualitat. La Isabel, la dependenta, us orientarà i atendrà cada dia perquè pugueu gaudir i cuidar-vos amb les millors pastes artesanes i fresques, postres suculents, pizzes i formatges, entre d’altres.

Publicitat
La Núria, de Farina Pasta Fresca. Fotografies del Mercat de Sant Gervasi

El Daniel, nascut a l’Argentina i de família italiana, va cursar estudis de xef a la prestigiosa escola Mausi Sebbess de Buenos Aires i és al capdavant de l’obrador. D’ell partí la iniciativa l’any 2008 de muntar la primera parada al nostre barri. La Núria, amb estudis d’interiorisme, està al capdavant de les parades, la dependència i les fires. Formen una parella molt professional, que vetlla per oferir-nos productes excel·lents i saludables.

Com va ser l’inici de Farina Pasta Fresca al mercat de Sant Gervasi?
El Daniel amb els seus coneixements de xef, i havent viscut a casa -pel seu origen italià- l’elaboració de pasta artesana i casolana, va decidir buscar un espai adient per emprendre el projecte. Els mercats de Barcelona són l’espai del menjar fresc de qualitat per excel·lència. El 2008 li va costar trobar una parada buida, fins que al mes de març i al barri vam poder iniciar-la. Després vindria la parada del mercat d’Hostafrancs al 2010, la Concepció al 2012 fins que el Nadal de 2015 començaria la venda a la Mercè.

Què et sembla que diferencia la vostra parada?
Oferim una elaboració de pasta natural, amb sèmola de blat italià de màxima qualitat. No hi afegim ni conservants, ni colorants ni additius. Utilitzem sèmola de blat i ou pasteuritzat, i a vegades integral o farines ecològiques. Aquest mateix estiu hem estat a la Ligúria, formant-nos sobre altres farines com les de lleguminoses, aptes per a diabètics i dietes.
Fem pasta fresca amb remolatxa, espinacs, tinta de calamar, i pasta farcida amb productes de temporada. Ara mateix, a la tardor, l’estem farcint de moniato, de figues amb formatge de cabra i de trinxat, entre d’altres.
El públic ens demana especialitats boníssimes, però el nostre producte estrella i per a tots els públics són els spaghettis frescos de sèmola i ou; tenen un sabor i una textura fantàstica, com ens diuen moltes persones grans a qui també els encanta.
Un 80% del que venem és la pasta fresca i les salses també fetes per nosaltres. A més, la nostra especialitat és la importació de productes italians amb denominació d’origen.

Han canviat molt els hàbits de compra i de servei?
En els darrers anys amb la crisi la gent compra més per preu que per l’aliment, tot i que nosaltres ens adrecem i comptem amb els mateixos clients que sempre han valorat la qualitat. Clients que volen una pasta saludable i plats especials, amb valor.
Ens agrada estar a prop dels nostres clients, conèixer els seus gustos i adaptar-nos-hi. En un feedback permanent que ens enriqueix i ens fa millorar. Ara fa un any, per exemple, vam enquestar els nostres clients, per saber-ne els gustos, l’opinió sobre els productes, per aproximar-nos encara més al que desitgen. I ens agrada ser-hi a prop per mitjà de les xarxes socials, com a Instagram -on hem tingut bona acollida- i a Facebook. També comptem amb la web www.farinapastafresca.com.

Quines especialitats ens recomanes?
Com t’he comentat ens agrada tenir especialitats italianes, molt valorades pels barcelonins, i per la comunitat francesa i italiana, entre d’altres. Comptem també amb una selecció fixa de formatges italians. Per exemple, en el cas del parmesà sempre en tenim com a mínim de tres tipus diferents. I elaborem salses com el pesto sicilià, que és menys conegut que el genovès: fet amb tomàquet sec enlloc d’alfàbrega.
També disposem de postres per llepar-s’hi els dits. En Daniel i l’Albert els elaboren al nostre obrador. Són postres com el tiramisú, el cannolo -fet de pasta de full fregida, amb formatge fresc, xocolata, festucs i taronja confitada-, o la deliciosa pannacotta.

Com veus el mercat de Sant Gervasi i el futur?
Cara al futur ens fa il·lusió disposar d’un obrador a la vista del client. Ens agradaria que els clients poguessin gaudir de com elaborem a diari la pasta i s’acostessin a aquest art. Ens agradaria poder fer-ho fer dins d’un mercat.
D’altra banda, ens volem acostar a les persones que volen gaudir de la pasta i no poden acostar-se al mercat. Per això, estem treballant perquè abans de Nadal ens puguin trobar a Manzaning -una aplicació de comerç de barri-.
Sobre el mercat de Sant Gervasi, s’està posant al dia i a banda d’un atractiu operador que s’hi instal·larà els propers mesos, els paradistes ens estem adequant a les noves tipologies de venda i servei; a l’especialització en el producte que creiem que és el tret diferencial dels mercats, avui en dia.

[adrotate banner="28"]

Notícies relacionades

Neix la Copa Sarrià, un torneig per fer barri a través del futbol

Organitzada per exalumnes del Sant Ignasi, comptarà amb la participació de vuit equips masculins de Sarrià-Sant Gervasi i espera ser un espai de trobada per a tot el veïnat

El Jardí 119, juliol de 2025

https://diarieljardi.cat/wp-content/uploads/2025/06/El_Jardi_119_Juliol25_ok.pdf

El Jardí 118, juny de 2025

https://diarieljardi.cat/wp-content/uploads/2025/06/El-Jardi_118_Juny25_ok.pdf

El Jardí 116, abril de 2025

https://diarieljardi.cat/wp-content/uploads/2025/06/El_Jardi_116_Abril25.pdf
spot_img

Fotogaleria: Arrenca la Festa Major del Farró

La cercavila de 600 i el pregó d'Alberto Marini han donat el tret de sortida a la festa que s'allargarà fins el 14 de setembre

Clíniques Mi, el primer centre de l’estat espanyol que obté el màxim reconeixement internacional per l’atenció al càncer de pulmó

La clínica de les Tres Torres és distingit amb l'IASLC Cancer Care Team Award, i s’afegeix així a una llista exclusiva de centres de referència mundial

Festa Major del Farró 2025: el programa amb totes les activitats

Del 6 al 14 de setembre el barri s'omplirà d'activitats per a totes les edats pensades per fer comunitat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

[adrotate banner="15"]