Publicitat

El 48h Open House Barcelona desvesteix l’arquitectura de Sarrià – Sant Gervasi

19 edificis del districte que normalment romanen tancats s'obren al públic

spot_img

Publicat el 8.11.2018 17:16

Notícies del Districte

Juanjo Compairé

Un total de 200 edificis, normalment d’accés limitat, han pogut ser visitats el cap de setmana dels dies 27 i 28 d’octubre, dintre del novè festival d’arquitectura 24h Open House Barcelona. D’aquests, 19 situats al districte de Sarrià Sant Gervasi.

Publicitat

El festival

Publicitat

Aquests edificis visitables pertanyen al patrimoni cultural de la ciutat (per exemple, la torre Bellesguard i el dipòsit de rei Martí, la torre de les aigües del Tibidabo, la casa Muley Afid, l’edifici Mas de Miquel, etc). En altres casos es tracta de meritòries rehabilitacions o d’encàrrecs especials, com l’estudi del pintor Arranz-Bravo.

Cada any el llistat d’edificacions varia i cada cop es constata la passió que la gent barcelonina sent per la seva ciutat i l’arquitectura. Enguany, tot i el mal temps dominant (que ha obligat a alguns canvis i cancel·lacions) a tot arreu s’han vist cues llarguíssimes de paraigües esperant torn pacientment. I això fins i tot quan es tractava de llocs allunyats, com ara l’esmentada torre de les aigües del Tibidabo.

L’Open House pivota al voltant de tres eixos: les entitats o institucions que obren les portes; el cos de voluntaris i voluntàries que organitzen les visites i la massa de gent que aprofita l’ocasió de veure per dintre espais que la resta de l’any romanen closos al gran públic.

“Desvestir l’arquitectura”

Aquest és el lema del festival d’aquest any, que pretén seguir l’esperit dels arquitectes racionalistes catalans dels anys 30 del segle passat. Aquests volien despullar l’arquitectura de tota ornamentació supèrflua, sobretot en les façanes i centrar-se en els espais interiors, pensats d’acord amb el seu ús social.

En aquest sentit, la pluja i el fred han contribuït a aquesta sensació de despullament. Perquè una casa, un edifici el que ha de fer fonamentalment és crear un espai intern d’acolliment, un dins i un fora. Aquí rau la màgia de l’arquitectura.

Tot i les pluges, les cues i l’expectació han estat presents © Juanjo Compairé

 

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per menys de 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí. Entre tots garantirem el futur de la publicació!

Notícies relacionades

El Jardí 115, març de 2025

https://diarieljardi.cat/wp-content/uploads/2025/04/El-Jardi-115_Marc25_0403.pdf

La Torre Macaya, l’edifici de l’avinguda Tibidabo que va inspirar a Ruiz Zafón

L'actual hotel és obra de l'arquitecte Enric Sagnier, encarregada per a la distingida família barcelonina

Ferida de gravetat una jove en caure d’un balcó d’Avenir després de ser agredida per la seva parella

Els Mossos detenen dos homes de 52 i 57 anys per intent d'homicidi i lesions

El Jardí 114, febrer 2025

https://diarieljardi.cat/wp-content/uploads/2025/03/ElJardi114_Febrer25_0402.pdf
spot_img

Sant Jordi 2025, una jornada multitudinària i radiant: “Ha vingut moltíssima gent”

Cultura Natalia Avellan Ha arribat de nou una de les festivitats més estimades pels catalans i les catalanes. Aquell dia de l'any en què convergeix literatura, llengua i tradició. On els carrers, les...

Les recomanacions dels polítics de Sarrià-Sant Gervasi per Sant Jordi

Cultura El Jardí Arriba un dels dies més bonics de l'any pels catalans i les catalanes, Sant Jordi. A El Jardí hem fet un recull de...

Una breu, però completa història dels caputxins a Catalunya

"Quatre segles de vida caputxina", el nou llibre de Fra Valentí Serra que explica des de l’arribada dels primers framenors caputxins a Catalunya fins a la publicació de les constitucions el 1968, arran del Concili Vaticà II

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí