Dijous 18, abril 2024
13.9 C
Sant Gervasi
13.9 C
Sarrià
Publicitat

Partit dels Socialistes de Catalunya

Publicat el 8.5.2015 9:00

a fons: eleccions municipals

Propostes dels partits per Sant Gervasi

Quin és el vostre model polític per la ciutat de Barcelona?

Publicitat

Volem una Barcelona a l’abast de tothom i per això el nostre model polític es basa en la proximitat, el compromís, la col·laboració, la transparència i la rendició de comptes. Els i les socialistes hem apostat fermament durant els anys que hem governat per una acció pública on participació, cooperació amb la ciutadania i solvència en la gestió fossin eines per transformar els barris i la ciutat al servei dels veïns i veïnes. Sabem que la ciutadania avui reclama encara més, i volen, encara més, processos de decisió compartit. Per això nosaltres proposem fer passes en aquest sentit al nostre programa, des de l’aprovació d’un codi ètic pels i les càrrecs públics, a la consulta del 10% del pressupost d’inversió anual del districte. I tot això amb uns objectius clars: treballar per una ciutat amb més oportunitats econòmiques, laborals i socials i posar Barcelona a l’abast de tothom, fent més assequibles serveis com el transport, la cultura o l’educació.

Publicitat
Sara Jaurrieta
Sara Jaurrieta

Sou partidaris de la divisió territorial en barris com una forma de descentralització del govern municipal?

Si. Fermament. No només de la divisió territorial, si no en la planificació, acció i promoció amb mirada de barri. Barcelona té tres dimensions: la metropolitana, la de ciutat i la de barri, i cal treballar amb totes elles, perquè cadascuna respon a unes necessitats concretes dels ciutadans i ciutadanes. Pensem que hi ha barris de Barcelona que tenen tants habitants com moltes ciutats, i és des d’aquesta dimensió des de la qual podem respondre millor, escoltar millor i dialogar millor. Cal apropar l’acció pública. Però calen eines per poder fer-ho, per això el govern socialista va impulsar les Direccions Territorials i la figura del tècnic de barri, que creiem ha estat desdibuixada en aquest mandat. Nosaltres apostem per que aquestes, o les eines que es valorin necessàries, per què creiem en treballar i rendir comptes des dels barris.

Penseu que l’actual model dels Consells de Barri s’ha de modificar? De quina manera?

El Consell de Barri és un espai de participació que ha resultat útil i està ben valorat pels ciutadans i ciutadanes. És un òrgan on el debat, a l’entorn de temes concrets i d’interès pels veïns i veïnes, es produeix de forma oberta, i on responsables públics, entitats, associacions i ciutadania tenen un àmbit on contrastar projectes, problemes, etc. Com tot òrgan, sempre hem de pensar en millorar el seu funcionament, una millora que creiem que cap dins del model actual. Per exemple, s’ha de reforçar el paper de les entitats i associacions dins del Consell. També s’han de poder fer debats més concrets i amb conclusions quan hi hagi temes d’interès específic pel barri: canvis transport públic, noves contractes públiques, algun projecte urbanístic d’abast. I, molt important, s’han de poder portar les conclusions i el sentit del debat a altres espais (consell de districte, Consell de Ciutat), quan sigui necessari.

Feu tres propostes concretes i prioritàries pel territori de Sant Gervasi?

En primer lloc, volem que les persones puguin desenvolupar el seu projecte vital al Districte. I això passa tant per ampliar la xarxa d’escoles bressol públiques com per facilitar l’accés als habitatges a la gent jove com per fer una atenció especial a la gent gran del districte que viu sola per assegurar els mínims contactes relacionals. Hem de garantir la construcció d’espais relacionals i d’apartaments amb serveis per a la gent gran, així com la cerca d’espai per a residència de la gent gran i potenciar el model de col·laboració ciutadana (en comerços, per exemple) per detectar possibles casos de pobresa vergonyant i altres situacions límits.

En segon lloc, hem de reduir la contaminació tant acústica com atmosfèrica al Districte. Això passa per fomentar el transport públic (i instar la finalització de la línia 9 del metro), facilitar el transport col·lectiu escolar i actuar per la pacificació del trànsit, ampliant espais per vianants i reduint els del vehicle privat.

I en tercer lloc, hem de potenciar l’espai públic que és l’espai que genera barri i el lloc d’interrelació de les persones. Per això volem potenciar els eixos cívics com espais de trobada i relació.

Feu una proposta més per cada una de les zones de Sant Gervasi: la Bonanova, Monterols, Galvany, Turó Parc, el Putxet i el Farró

A la Bonanova proposem potenciar l’eix cívic que va entre la plaça Bonanova i el mercat de Sant Gervasi passant per la biblioteca Joan Maragall.

A Galvany volem fomentar el nucli a partir del mercat per dinamitzar l’entorn alhora que cercarem l’equilibri entre els que hi viuen, el teixit comercial, l’activitat professional i l’oci, especialment el nocturn. Farem una escola bressol municipal

Reurbanitzarem la Plaça Adriano per dignificar l’espai públic de l’entorn de Monterols.

Donarem suport al potencial comercial que te l’avinguda Pau Casals així com els voltants del Turo Park.

Al Putxet i el Farró ampliarem i articularem l’oferta d’equipaments públics per que donguin una resposta real a les necessitats dels veïns i veïnes del barri. Obrirem un casal de la gent gran, casal de joves i ludoteca a Vil·la Urània; els jardins del C/ Manacor seran d’ús públic i allà farem el centre cívic, amb espai per les entitats. Obrirem nous accessos al Parc del Putxet i cercarem una solució per que la Clínica Sant Josep esdevingui un equipament públic per a la gent gran.

Teniu alguna proposta concreta per revitalitzar i augmentar el comerç de proximitat a Sant Gervasi

Proposem desenvolupar Àrees de Promoció d’Economia Urbana (APEU). Aquest és un nou model d’entitat associativa basada en l’esquema de col·laboració públic-privat. A partir dels eixos comercials i amb la participació de l’Ajuntament es coordina amb la finalitat de millorar la qualitat dels serveis públics i promoure activitats dins del seu àmbit territorial. Es tracta de disposar del marc necessari per tal que els comerciants puguin proposar i potenciar les actuacions de dinamització, d’horaris, de seguretat o de neteja, entre d’altres, que volen prioritzar en la seva zona.

La nostra proposta APEU pretén que siguin els comerciants i professionals de cada zona els que elaborin el seu projecte de promoció econòmica. Un model que funciona amb èxit a Estats Units, Canadà , Regne Unit i Alemanya on existeixen des de fa anys.

 

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitat



PDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.