Dimecres 29, novembre 2023
12.5 C
Sant Gervasi
12.5 C
Sarrià
Publicitat

Pedro Miret: “La biblioteca de Sarrià s’acabaria abans amb els diners destinats a la Buenos Aires”

Entrevista al conseller portaveu de Ciutadans a Sarrià - Sant Gervasi

Publicat el 4.11.2020 7:00

Política

Sergi Alemany

Esports, lectura i cuina. Aquestes són les tres aficions que confessava Pedro Miret en l’entrevista que el Jardí li va fer ara fa quatre anys com a conseller portaveu de Ciutadans a Sarrià – Sant Gervasi, un càrrec que repeteix per segon mandat consecutiu. Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona, abans d’entrar en política es dedicava a assessorar empreses. Ara viu amb molta preocupació el moment que travessa el sector de la restauració i només demana una sola cosa al futur: que s’acabi la pandèmia, que està afectant tants veïns de la ciutat.

Publicitat
Com estàs?

Bé. Operat fa 15 dies, però va ser entrar-hi i l’endemà cap a casa. Amb la recomanació de sortir a caminar, i la veritat és que molt bé.

Publicitat
Aquest matí (28 d’octubre) han desallotjat la Casa Buenos Aires de Vallvidrera. N’esteu contents?

El que volem és que hi hagi normalitat i tranquil·litat. Una ocupació d’aquest estil no tenia raó de ser. Ens sorprèn que una part de l’Ajuntament hi estigués a favor.

“Una ocupació d’aquest estil (La Buenos Aires) no tenia raó de ser”

Què suposa per al Govern del Districte?

Un problema menys. Quan hi ha gent amb ganes de fer coses, se l’ha d’escoltar, d’acord, però la solució no passa per saltar-se les lleis i ocupar. No dubto que fessin una bona tasca, però aleshores haurien de parlar amb el Districte i trobar-hi una altra solució. 

Pedro Miret a la plaça Bonanova © Elena Bulet
Per a Ciutadans, les ocupacions són el principal problema a Sarrià – Sant Gervasi?

Cada dos o tres mesos ens deixen presentar una proposició al Plenari i aquesta vegada va tocar aquesta (el Pla d’actuació contra l’ocupació il·legal d’habitatges amb la finalitat de prevenir, detectar i evitar l’ocupació il·legal). Són temes que van sortint i res més. En aquests moments hi ha molts problemes importants. Però sí, n’és un.  

“Una decisió política dins la llei pot agradar més o menys, però s’ha d’acceptar”

Que l’Ajuntament expropiï la Casa Buenos Aires també és un problema?

L’Ajuntament té tot el dret a fer-ho. Pagant-ne el preu just, esclar! Si es fa de manera legal per fer-hi habitatge social, crec que hi ha altres llocs: tens gairebé 100 solars municipals buits a Barcelona. Ara bé, una decisió política dins la llei pot agradar més o menys, però s’ha d’acceptar. 

No considereu que falten equipaments al districte?

Estem d’acord que no en sobren equipaments, però a Vallvidrera hi ha 4.000 habitants i tenen una biblioteca, un centre cívic, un camp de futbol, el nou mercat… en proporció, deu ser el barri de Barcelona amb més equipaments. 

“En proporció, Vallvidrera deu ser el barri de Barcelona amb més equipaments”

Quina solució proposa el teu grup?

Creiem que els diners de l’expropiació es podrien destinar a un equipament que fa anys que tots reclamem i es va frenant, com és la biblioteca de Sarrià. Destina-hi els milions de l’expropiació de la Buenos Aires i acabarem abans la biblioteca! També ens consta que veïns de les Planes i Vallvidrera preferirien invertir-ne els diners a arreglar carrers i a mancances històriques. Es podria accelerar l’obra de remodelació del Mercat de Vallvidrera.

Pedro Miret en l’entrevista amb El Jardí © Elena Bulet
Com s’està vivint el mandat, marcat per la pandèmia?

És complicat. Tinc empatia per als que governen a Barcelona, a Santa Coloma de Gramenet, a la Generalitat o a Madrid. No tenim experiència davant una crisi d’aquest tipus i tant de bo s’acabi el més aviat possible aquest malson.

“Sarrià – Sant Gervasi continuem sent els últims de la fila”

I al districte?

Me n’alegro, que per fi tinguem un regidor que apareix molt més per aquí, a diferència dels últims tres: hem millorat. Albert Batlle hi és més que els altres. Continuem sent el districte amb menys inversions i el més abandonat de la ciutat, però alerta, perquè a Ciutat Vella o Nou Barris tenen problemes com l’atur o la desestructuració familiar, que són molt més importants. Ells estan castigats des de fa molts anys i nosaltres continuem sent els últims de la fila.

“No podem anar en contra d’un projecte (Can Raventós) on tot s’ha fet de manera legal”

Can Raventós, a Sarrià, tampoc serà per al barri?

Tornem al mateix que amb l’expropiació de la Buenos Aires. No podem anar en contra d’un projecte on tot s’ha fet de manera legal. Ni nosaltres ni ningú. Pots dir que no t’agrada, però no anar-hi en contra. Segur que, al seu dia, a molts veïns de Piscines i Esports tampoc els va agradar que els posessin davant de casa un cinema i una zona de restaurants, amb discoteca inclosa.

Ets un enamorat del carrer Mandri, sempre ho has declarat així.

Tant de bo torni a ser el que era. Veurem quants negocis tornen a aixecar la persiana després de les noves resticcions. La situació és molt greu i molts no entenen les mesures. Reclamen explicacions científiques. Jo soc un complidor total de la llei, però de vegades tinc la sensació que s’improvisa massa sovint.

Pedro Miret © Elena Bulet
La sensació és que el veïnat està sent responsable?

Sí, la gran majoria de la gent es comporta de manera correcta. No m’agrada la idea que haguem d’anar denunciant els nostres veïns a la policia. 

A favor de pacificar nous entorns escolars l’any vinent?

Sí, els entorns escolars han de ser segurs. De vegades el que ens costa i demanem saber és el criteri utilitzat per pacificar uns entorns escolars i no uns altres. Dels quatre nous que s’han anunciat, curiosament una AMPA n’havia presentat moltes queixes. 

“Tots plegats estem descobrint més racons bonics dels nostres barris”

Algun aspecte positiu de la situació que estem vivint?

La sensació que tots plegats estem descobrint més racons bonics dels nostres barris. Desgraciadament, crec que la pandèmia ha aconseguit això: que ens moguem pel barri i consumim de proximitat. 

Tu estàs bé amb la direcció del teu partit a Catalunya ara?

N’he estat crític de vegades. Ho soc amb mi mateix, així que per què no ho he de ser amb els altres? Estic bé.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.