Pedro Miret reclama primàries a Catalunya per presentar-se contra Carrizosa

Ha enviat una carta a Inés Arrimadas en què li demana que Ciutadans sigui exemple de "democràcia i participació"

0

Política

Carme Rocamora

Fa temps ja que un sector crític de militants de Ciutadans a Catalunya comparteixen la visió que el partit necessita obrir-se més i fomentar la participació interna. Dins d’aquest sector, on també hi ha diputats del Parlament, s’hi troba el conseller portaveu de Ciutadans a Sarrià – Sant Gervasi, Pedro Miret, que aquest dimecres va enviar una carta a la presidenta del partit, Inés Arrimadas, per reclamar-li la celebració de primàries a Catalunya i que així siguin els afiliats qui puguin escollir el candidat a la Generalitat del partit taronja. El candidat actual és Carlos Carrizosa, que va ser designat per l’executiva després que Lorena Roldán -escollida pels afiliats el juliol de 2019- hi renunciés.

No és la primera vegada que Pedro Miret -que també ha anunciat la seva intenció de presentar-se a aquestes primàries que ell mateix reclama- exposa aquesta queixa, i és el que el passat 26 d’octubre el sector crític de Cs a Catalunya ja va enviar una carta per reclamar-les, però com que no ha tingut resposta, Miret ha insistit enviant una segona carta.

Miret demana a Arrimadas que reconsideri la decisió de l’executiva del partit de no fer de nou primàries, després de la renúncia de Roldán: “Ciutadans hauria de ser un exemple de democràcia i participació i no hauria de caure en l’error d’incórrer en decisions arbitràries que poguessin deslegitimar als seus candidats o incomplir la pròpia normativa interna amb vulneració dels drets dels militants”, escriu Miret a la missiva.

Assegura que amb la petició no busca fer una valoració de la idoneïtat de Carrizosa, però sí creu que el presidenciable del partit hauria d’estar legitimat internament i escollit mitjançant el procés de primàries.

En aquest sentit, insisteix que rere la seva demanda de primàries hi ha la intenció que hi hagi més democràcia interna i “la màxima legitimació” pels representants. Així mateix, sosté que torna a fer aquesta petició “per responsabilitat, amb la màxima convicció i lleialtat a Ciutadans i als efectes de permetre als militants que vulguin exercir el seu dret a postular-se”.

Pedro Miret: “La biblioteca de Sarrià s’acabaria abans amb els diners destinats a la Buenos Aires”

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.