Notícies del barri
Jesús Mestre Campi
El dissabte 9 d’abril va acabar el termini per proposar o donar suport a les propostes d’actuació del procés participatiu del Pla municipal. L’1 de febrer s’havia posat en marxa el web decidim.barcelona, la plataforma digital que ha vehiculat el procés, i en el conjunt de la ciutat s’han fet més de 9.000 aportacions de veïns i veïnes de Barcelona, que han de servir per a l’elaboració del full de ruta del govern municipal per l’actual mandat. Al districte de Sarrià – Sant Gervasi, on es van fer 18 cites presencials que, com comentàvem en un article de la revista anterior (El Jardí de sant Gervasi, núm. 17, pàgina 6), va registrar una participació molt desigual, s’han fet un total 461 propostes d’actuació al web. Les deu que han recollit més suports són les següents:
1. Horts comunitaris als barris (465 suports)
2. Retirada de plaques franquistes a tot el districte (238)
3. Transport públic nocturn i de cap de setmana pels barris de muntanya (190)
4. Transport públic nocturn i de cap de setmana (152)
5. Fomentar l’ús del transport públic (120)
6. Canvi de nom de l’avinguda Príncep d’Astúries pel de Riera de Cassoles (117)
7. Mercat de Vallvidrera (114)
8. Establir mesures de prevenció d’incendis efectives a Les Planes (104)
9. Huertos urbanos para todos (103)
10. Mediacions de contaminació de l’aire (99)
Si donem fiabilitat a aquest rànquing de preocupacions dels veïns, no deixa de ser sorprenent el gran interès per fer horts i per assegurar els transports públic nocturn, sobretot els caps de setmanes, o fins i tot de “retirar totes aquelles plaques franquistes de les façanes dels edificis del districte, especialment les dels pisos de protecció oficial de l’època de la dictadura”. Bé, segons el mencionat procés participatiu, aquests són les principals propostes de millores del districte.
Segons se’ns informa al web municipal, el Govern municipal ha iniciat la fase d’agrupar les propostes, analitzar-les i valorar-ne la inclusió en els documents del Pla municipal. A fi de ser considerades, les propostes han de tenir un mínim de suport de la ciutadania.
Un cop acabada la fase de discussió i suport, les propostes s’ordenaran en funció de les que hagin estat més votades en cada eix i línia estratègica. D’aquest procés sortirà el document que inclourà les propostes de l’Ajuntament i la ciutadania, que es negociarà amb els grups municipals i se n’iniciarà el tràmit per a l’aprovació al Plenari del Consell Municipal el mes de juliol.
Participació veïnal:
canvis en el Consell de Barri
S’han convocat el Consell de Barri pels dies següents: l’11 de maig el de Sant Gervasi – La Bonanova, al centre cívic Vil·la Florida; el 30 de maig el de Sant Gervasi – Galvany, al centre cívic Casa Sagnier; i l’1 de juny el del Putxet i el Farró, a l’escola Poeta Foix; tots els consells comencen a les 18:30 h. Respecte a convocatòries anteriors, s’ha introduït una important modificació: quatre setmanes abans de la celebració de cada consell de barri, es col·locaran a cada barri unes bústies acompanyades de butlletes en diferents equipaments públics o a altres llocs de referència, on el veïnat podrà exposar els temes del seu interès i fer-hi les aportacions, les propostes o els suggeriments que consideri adients.
Les aportacions del veïnat es tractaran en les comissions de seguiment, que es reuneixen abans de la celebració de cada consell de barri, per tenir-les en compte en l’elaboració de l’ordre del dia de la convocatòria del corresponent consell de barri.
Més informació: http://ajuntament.barcelona.cat/sarria-santgervasi/ca/noticia/estrenem-un-nou-format-de-consell-de-barri