Dimarts 05, desembre 2023
9.2 C
Sant Gervasi
9.1 C
Sarrià
Publicitat

Què canviarà amb la nova llei de protecció animal?

Els animals seran reconeguts com a membres de la família i un gos no podrà estar sol més de 24 hores

Publicat el 29.11.2021 5:30

Opinió

Clàudia Sucarrat

Clàudia Sucarrat © Elena Bulet

El Govern d’Espanya ha presentat un avantprojecte de llei sobre la Protecció i Drets dels Animals. Aquesta llei representarà un gran canvi en la tinença i cura dels animals domèstics. A continuació, us expliquem els canvis més destacables:

Publicitat
  1. Ja no es permetran les eutanàsies, excepte en animals malalts i sota supervisió veterinària.
  2. Els animals seran reconeguts com a membres de la família. Hauran de viure integrats en el nucli familiar, mantenint unes bones condicions higièniques. No podran viure en terrasses, balcons, trasters, patis o similars. Els animals que per mida o per característiques de l’espècie no puguin estar en el nucli familiar hauran de disposar d’un allotjament adequat que els protegeixi de les inclemències meteorològiques. En el cas d’animals que hagin de viure de manera permanent en gàbies, aquaris, terraris i similars, hauran de disposar d’espais adequats en mida, naturalització i enriquiment ambiental.
  3. No es permetrà deixar sense supervisió a qualsevol animal de companyia durant tres dies consecutius, i en el cas dels gossos aquest termini no podrà superar les 24 hores consecutives.
  4. Les persones que tinguin un gos hauran d’haver fet un curs de formació acreditat. El contingut d’aquest curs encara està per determinar. Aquest és un dels punts més controvertits.
  5. Es prohibirà la cria i la venda d’animals tant als particulars com a les botigues. La cria i la venda només estarà permesa als criadors inscrits al Registre Nacional de Criadors.
  6. Els animals que tinguin accés a l’exterior de l’habitatge i tinguin contacte no controlat amb altres animals de la seva espècie hauran d’estar esterilitzats. És fa per evitar la reproducció incontrolada. En el cas de tenir dins l’habitatge diversos animals de la mateixa espècie i de diferent sexe, almenys tots els d’un mateix sexe hauran d’estar esterilitzats.
  7. S’eliminarà la llista de gossos potencialment perillosos. Els gossos seran valorats individualment pel seu comportament, independentment de la seva raça.
  8. Quedarà prohibida la tinença d’espècies protegides, així com la tinença d’animals silvestres dins de domicilis particulars.
  9. Es prohibirà l’ús d’animals en espectacles públics com circs o a les fires. Tampoc es podran utilitzar com a reclam, ni com a objecte de recompensa, premi o rifa.
  10. Es crearà un registre de persones sancionades inhabilitades per la tinença o el desenvolupament d’activitats relacionades amb els animals.

En darrer lloc, cal recordar que estem davant d’un avantprojecte de llei i per tant, encara pot rebre esmenes o modificacions.

Publicitat

Des de La Veterinària de Sarrià, us mantindrem informats dels canvis en aquesta nova llei.

Clàudia Sucarrat és veterinària en cap de La Veterinària de Sarrià

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.