21.2 C
Sant Gervasi
| Dissabte 02 de juliol de 2022 |
Publicitat

Qui té por dels processos participatius?

"Debatre públicament les raons a favor i en contra d'un nom per la biblioteca de Sarrià seria una bona manera de començar a fer-nos-la nostra", per Manel Pau

Publicitat

El Racó del Veïnat

Manel Pau

Quin nom ha de portar la futura biblioteca de Sarrià? Per a algunes persones, està fora de discussió que la biblioteca s’ha d’anomenar J.V. Foix. Ara bé, repassant la guia de les 40 biblioteques públiques de Barcelona, trobo que 20 porten el nom d’un home, 7, el d’una dona, i les 13 restants, noms diversos no referits a persona. Per tant, és natural que altres persones vulguin corregir aquesta descompensació i proposin un nom de dona per a la biblioteca del nostre barri.

Crec que ningú mitjanament informat pot negar els mèrits literaris de Foix i la seva vinculació al barri. Com algú ha dit, Foix és el sarrianenc més universal. Entenc, per tant, que les persones que volen donar un nom de dona a la biblioteca no pretenen negar aquest fet, sinó que adopten un altre punt de vista: el de fer més visible les aportacions de les dones en el món de la cultura, històricament menystingudes.

Publicitat

Per les notícies que llegeixo en aquesta mateixa publicació, el Consell de Districte va aprovar, amb els vots de Junts, ERC i els Comuns, que s’obri un procés participatiu obert a tot el veïnat per decidir el nom de la biblioteca. Tenint en compte, a més, que l’Associació de Veïns de Sarrià també creu que la decisió del nom pertany al veïnat, quin problema hi ha perquè es faci aquest procés participatiu? Que es debatin públicament les raons a favor i en contra de cada nom i que es decideixi segons l’opinió majoritària. Seria una bona manera de començar a fer-nos nostra la biblioteca tan esperada.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.