21.2 C
Sant Gervasi
| Dissabte 02 de juliol de 2022 |
Publicitat

Quin paper tindria el mestre en una classe on els alumnes aprenen sols?

En el Dia del Mestre, el centre Kumon de Sant Gervasi a Galvany vol posar en relleu l'aprenentatge autodidacta dels alumnes

Publicitat

Educació 

El Jardí

T’imagines una classe on tots els alumnes aprenguin sols? Quin paper hi tindria el mestre? És la doble pregunta que s’ha formulat el centre Kumon a Sant Gervasi aprofitant que aquest dissabte 27 de novembere se celebra el Dia del Mestre o Professor. Kumon vol posar en relleu la manera en què els seus professionals aconsegueixen desenvolupar en els alumnes un aprenentatge autodidacta: fer que, mitjançant els exemples i la reflexió, siguin capaços d’aprendre per ells mateixos i gaudir de la sensació tan motivadora de dir: “Ho he aconseguit”.

En aquest sentit, el mètode Kumon comporta una filosofia d’aprenentatge molt diferent a la d’altres mètodes, tal com assegura la directora i orientadora del centre de Galvany, Laia Santanach.

Publicitat

“La nostra feina com a educadors no és emplenar els infants de coneixements com si fossin caixes buides, sinó animar-los perquè vulguin aprendre, que gaudeixin aprenent i que siguin capaços d’estudiar qualsevol cosa que vulguin o necessitin en el futur”. Així és com s’expressava Toru Kumon, creador i primer mestre d’aquest mètode d’aprenentatge.

En l’actualitat, el professorat de Kumon proporciona als infants l’orientació necessària perquè puguin fer els exercicis per ells mateixos. “D’aquesta manera aprenen a enfrontar-se a reptes nous alhora que reforcen la seva autoestima, confiança i motivació, i desenvolupen el seu potencial”, assegura Santanach. “El nostre objectiu és aconseguir, com abans, que l’alumne no ens necessiti per aprendre una cosa nova, ni a nosaltres a classe, ni als seus pares a casa”, afegeix. Per aconseguir-ho, els orientadors observen l’evolució de cada alumne i actuen amb orientacions adreçades a millorar la seva actitud davant l’aprenentatge i aplicar els procediments i hàbits més adequats perquè cada cop sigui més autònom i gaudeixi del plaer d’aprendre per ell mateix.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.