Dimarts 23, abril 2024
13.1 C
Sant Gervasi
13.1 C
Sarrià
Publicitat

Quins candidats del districte es presenten a les eleccions generals?

Mentre que Ciutadans i En Comú Podem són les candidatures que possiblement obtindran representació de Sarrià i Sant Gervasi al Congrés, CDC i el PP van ser els més votats al districte l'any 2016

Carme Rocamora
Carme Rocamora
El primer dia de classe a la UAB em van preguntar perquè volia ser periodista. Suposo que per aquell ideal d’intentar donar veu a aquells que els hi han tret, o bé perquè són ignorats, o bé perquè no se’ls sent prou. He tingut la sort de practicar-ho, amb més o menys destresa, aprenent a mitjans com La Vanguardia, Europa Press o ElNacional.cat. Actualment, treballo com a redactora de política a Nació. I continuo aprenent dia a dia a El Jardí, el diari que m’ha mostrat que cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada.

Publicat el [wpdts-custom start="post-created" format="j.n.Y G:i"]

Política

Carme Rocamora

Les candidatures que tenen tots els números d’obtenir representació de Sarrià-Sant Gervasi al Congrés després del 28 d’abril són la de Ciutadans i la d’En Comú Podem. Pel que fa al partit taronja, que al 2016 va treure 4 escons per Barcelona, porta de número 2 al veí de Sarrià Toni Roldán, que ja ha estat diputat en l’actual mandat i que és secretari de Programas de Ciudadanos.

Publicitat

Pel que fa la d’En Comú Podem, que als últims comicis va obtenir 9 escons, porten com a número 3 la veïna de Sant Gervasi Mar García Puig, també diputada al Congrés a l’XI legislatura i vinculada als Cercles Feministes de Podem des dels seus inicis.

Publicitat

La tercera llista amb possibilitats d’obtenir representació al districte és la d’Esquerra Republicana, després que Gerard Gómez del Moral, diputat del Parlament de Catalunya i veí de Sant Gervasi, ocupi el número 6 dels republicans. El 2016, aquesta llista va treure 5 diputats. El santgervasienc, de fet, va precedit d’una altra veïna de Sant Gervasi, exactament del barri de Galvany: la jove Marta Rosique, amb una trajectòria d’associacionisme i internacionalisme, i que és l’aposta de les Joventuts d’Esquerra Republicana.

Per part del Partit Popular, el número 6 l’ocupa l’actual conseller del districte, Isaac Iván Martín Salva -fa 4 anys el PP va treure 4 escons-. I en el número 29 dels populars també hi ha el veí del districte que va portar la comunicació de Xavier Garcia Albiol durant el seu mandat: Alberto Fernández Saltiveri, conegut per haver estat militant de l’ala més dura del PP, i al qual van vetar la seva candidatura l’any 2009 com a president del PP de Sarrià-Sant Gervasi.

En posicions lluny de la sortida, JxCat porta com a número 26 Jordi Ferrés, mentre que a la llista del PSC no hi veiem presència del districte fins als candidats del Senat, on hi ha el veí del districte Carles Martí.

Com es va votar fa tres anys?

 

CDC i PP: els més votats al districte en els últims comicis del 2016

Un empat tècnic entre CDC -ara equivalent salvant les distàncies a JxCat- i el PP al 2016 és el que pràcticament es va donar quan els primers van adquirir 19.158 vots i els segons 132 menys -19.026-, d’un total de 76.379 vots d’un cens de 105.983. Això representava un 72,07 % de participació, i situava el CDC amb el 25,19 % dels vots i el PP amb el 25,01 %, mentre que la tercera força més votada va ser Cs, amb 12.957 vots, fet que representava un 17,04 %.

En quarta posició s’hi va situar ERC, amb el 12,95 % de vots, seguida d’En Comú Podem, amb 11,15 %. I en última posició, lluny d’aquestes xifres, el PSC, que va obtenir la confiança de 4.872 vots i per tant el percentatge del 6,41 %. Recordem que en aquells comicis, com en els actuals, la CUP va descartar presentar-se.

La mirada barri a barri

A Sarrià es va repetir el mateix esquema que a tot el districte, amb el CDC i el PP al capdavant, mentre que a Pedralbes, Les Tres Torres, La Bonanova i Galvany els vots van determinar que el primer lloc fos per al PP i el segon per a CDC.  

L’excepció a aquest esquema predominant de PP i CDC, ERC va guanyar la zona de muntanya -CDC va quedar en segona posició-, mentre que els republicans també van obtenir una segona posició al Putxet i El Farró, on en primera posició hi va guanyar CDC.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitat



PDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.