7 C
Sant Gervasi
| Dimarts 18 de gener de 2022 |
Publicitat

Quinze euros mensuals per aparcar, la proposta de l’Ajuntament pel BiciBus de Sarrià

Els impulsors del bicibus del Col·legi Reial Monestir Santa Isabel reclamen poder aparcar les bicicletes al solar en desús que hi ha al costat del l'escola

Publicitat
Publicitat
Carme Rocamora
Cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada

Societat

Carme Rocamora

El BiciBus impulsat per alumnes i docents del Col·legi Reial Monestir Santa Isabel suma dia rere dia lloances i aplaudiments. Tant és així que des del Districte en els consells de barri que s’han celebrat durant el mes d’abril el regidor, Albert Batlle, ha reiterat en diverses ocasions l’èxit d’aquesta iniciativa en què alumnes i els seus pares van junts fins a l’escola en bicicleta.

I malgrat que és una iniciativa en la qual s’hi estan emmirallant altres escoles de la ciutat, els impulsors topen amb un problema: l’espai on deixar les bicicletes un cop els alumnes arriben a l’escola. Actualment ja són 45 els alumnes i docents que s’han sumat a la iniciativa, i a hores d’ara han de deixar-les aparcades en bateria a dins del col·legi, fent que la gestió sigui força aparatosa. A més, cada setmana es van sumant més persones a la iniciativa i per tant, acabarà no havent-hi espai.

Publicitat

És per això que en una reunió fa tres setmanes els impulsors van demanar a Districte que els cedeixi un solar que hi ha en desús al costat de l’escola, i que d’aquesta manera els nens puguin deixar aparcades allà les bicicletes. De fet, fins i tot van oferir encarregar-se de la cura d’aquest espai. Però segons explica a El Jardí un dels impulsors, Yago Raventós, el Govern municipal va argumentar que no se li pot donar un caràcter privatiu a aquest solar i que tot plegat és “molt complicat”. Així es va expressar segons Raventós la gerent del districte, Maite Català, i va proposar com a solució que cada nen pagui 15 € al mes per deixar la bicicleta a un aparcament BSM (empresa municipal) del costat de l’escola. Una opció que els impulsors veuen “sense sentit” ja que, en lloc de fomentar i ajudar a implementar mesures sostenibles com pot ser el BiciBus, encara hi posa més problemes.

Ja fa tres setmanes que els membres del BiciBus i Districte van mantenir aquesta reunió en què Català va assegurar que en els propers dies els traslladarien una altra solució que a hores d’ara no ha arribat. Mentrestant, diversos grups de l’oposició han donat suport a la iniciativa. El grup de Ciutadans, de fet, va presentar en l’últim Consell Plenari un prec perquè s’habiliti el solar en desús per als usuaris. 

Publicitat

https://twitter.com/merceB612/status/1382945285463273473?s=20

Publicitat
Publicitat

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.