Cuina
Recepta de Conxita Campi
Pollastre de corral farcit
Ingredients: Un pollastre de corral o de pagès ben gran, carn magra de porc, salsitxes, pinyons, prunes seques, orellanes, una copa de brandi, dues copes de vi blanc, sal, pebre, oli i llard. També es pot fer amb altres tipus d’aviram com ara pollastre de pota negre del Penedés, capó o gall d’indi.
Preparació: Es renta el pollastre i es es salpebra per dins i per fora. En una paella amb oli es fregeix la carn magra i les salsitxes tallades a daus. Es barregen les carns amb les fruites seques -prunes i orellanes prèviament remullades- i els pinyons. Es farceix el pollastre de corral amb aquesta barreja i es cus de dalt a baix per donar-li la forma original.
Es cou dins del forn prèviament calent enrossint-lo pels dos costats en una cassola prou fonda, gran i de fons gruixut on haurem posat oli i llard. Un cop hagi pres color, s’afegeix el brandi i el vi. Es deixa coure com a mínim tres hores, tot regant, de tant en tant, el pollastre amb la salsa de la cocció.