Publicitat

Recomanacions per menjar bé mentre viatges

"Cal pensar en els imprevistos, com els embussos a la carretera", opinió d'Anna Vilarrasa

spot_img

Publicat el 14.7.2022 6:30

Cuina i Nutrició

Anna Vilarrasa

Si teniu pensat fer un viatge llarg aquest estiu, pot ser interessant conèixer alguns consells per menjar bé durant la ruta. Sobretot si alguns dels passatgers té alguna necessitat especial, si es viatja amb nens o si es volen evitar els restaurants però gaudir d’un menjar en perfectes condicions.

Publicitat

El primer que cal fer abans de sortir de casa és planificar el menú de la ruta, tenint en compte la durada, l’horari del viatge i les possibles parades per proveir-se de benzina i reposar. Igual que és molt útil fer una llista per no deixar-se res a l’equipatge, anirà molt bé pensar amb antelació què i com s’haurà de transportar.

Publicitat

Per evitar el cansament i tenir un viatge segur, és necessari fer parades habituals per descansar, estirar les cames, beure i menjar una mica. Si el viatge és molt llarg no és aconsellable abusar de les begudes energètiques o amb cafeïna, sobretot quan no s’hi està habituat.

Quins són els millors aliments per menjar durant un viatge?

Durant una ruta llarga, el millor és fer àpats lleugers i fàcils de digerir, i intentar que estiguin presents tots els grups d’aliments. Us podeu endur el menjar preparat o bé triar ingredients que es puguin combinar i preparar amb facilitat.

A continuació us oferim una llista de les opcions més recomanables:

  • Fruita fresca: poden ser peces senceres (préssecs, pomes, plàtans, albercocs, cireres, etc) o bé tallades a trossos les que són més difícils de menjar (meló, síndria, pinya).
  • Entrepans freds: s’hi poden afegir tota mena d’ingredients com vegetals tallats, formatge, pernil o gall d’indi, sardines en conserva, patés de tofu, etc.
  • Amanides de pasta, arròs o llegums.
  • Hummus amb bastonets de pà o amb verdures crues tallades (api, pastanaga, pebrot, etc).
  • Aliments per picar a l’hora de berenar, a mig matí o en qualsevol parada: fruits secs, bastonets de pa, dàtils i altres fruites deshidratades, tomàquets xerri, formatge, etc.
  • Gaspatxo, suc de tomàquet o batuts de fruites i aigua.

Què més tenir en compte?

Una nevera portàtil és molt útil i necessària en aquesta situació. És imprescindible per portar alguns aliments com la fruita tallada, les amanides, els entrepans, el formatge, el gaspatxo, els batuts de fruita i tot allò que es vulgui mantenir en fresc (aigua, fruita en peça, etc).

També és aconsellable no sortir de casa sense haver menjat res. Tant si és un esmorzar com un dinar, cal menjar prou per sortir satisfet i amb energia. Ara bé, sense fer un gran àpat, ja que podria provocar problemes digestius i somnolència.

És millor evitar tots aquells aliments més susceptibles de causar intoxicacions alimentàries, com ara el peix, els ous o la carn. Deixeu la preparació del menjar per l’últim moment i mantingueu-lo sempre a la temperatura adequada. A més, recordeu a agafar tots els estris necessaris, com ara tovallons, coberts, bosses d’escombraries, etc.

Per acabar, cal pensar en els imprevistos, com els embussos a la carretera. Per això és necessari portar aigua extra i algunes coses de picar per si de cas, encara que el trajecte sigui curt.

Anna Vilarrasa és dietista

[adrotate banner="28"]

Notícies relacionades

Com dormir millor a l’estiu si no tenim aire condicionat?

Trucs senzills i efectius que poden ajudar-te a refrescar-te i a dormir millor durant les nits caloroses

Lectures recomanades d’estiu: les ressenyes de la Casa Usher

Tant si aneu a la platja com a la muntanya o us quedeu a ciutat, us recomanem llegir, trobar temps per a la lectura

El mapa dels refugis climàtics a Sarrià-Sant Gervasi aquest estiu

Són una vintena d'espais públics, però d'aquests una tercera part tanquen tot el mes d'agost

No l’abandonis, ell mai ho faria

És curiós com, cada estiu, les trucades als centres veterinaris creixen amb frases tipus "ara mateix (l'animal que sigui) no m'encaixa amb la meva vida"
spot_img

Joaquim Campanyà: “Volem convertir el Teatre de Sarrià en un referent cultural de Barcelona”

Qualitat, continuïtat i innovació: el Teatre de Sarrià obre la seva temporada amb ambició

Microcredencials: formacions curtes, oficials i a mida del mercat laboral

El Govern català impulsa programes universitaris àgils i flexibles per adquirir competències específiques i obrir-se a noves oportunitats professionals

Fotogaleria: Arrenca la Festa Major del Farró

La cercavila de 600 i el pregó d'Alberto Marini han donat el tret de sortida a la festa que s'allargarà fins el 14 de setembre

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

[adrotate banner="15"]