Dijous 22, febrer 2024
14 C
Sant Gervasi
13.9 C
Sarrià
Publicitat

Redescobrir la geometria

"Com canviaria la classe de matemàtiques a l'escola si descobrissin que la geometria la tenen al voltant i la poden utilitzar?", per Glòria Vilalta

Publicat el 15.10.2022 6:30

Opinió

Glòria Vilalta

Les matemàtiques eren la meva assignatura preferida quan anava a l’escola. Per mi eren com un joc, m’agradava resoldre problemes i calcular.

Publicitat

La geometria, però, no m’agradava gaire. Ara entenc que era perquè no li veia massa el sentit. Com a mínim, els números era una cosa amb què convivies diàriament, però en aquell moment no veia que amb la geometria també.

Publicitat

La vaig redescobrir en un curs de Medicina de l’Hàbitat. Allà vaig conèixer el sistema Geocrom, desenvolupat per la Marta Povo. Es tracta d’un sistema que utilitza l’energia de la geometria, el color i la llum per harmonitzar els espais (i també les persones). Per mi va ser fascinant descobrir que la geometria era terapèutica. Des d’aleshores, la geocromoteràpia forma part de la meva feina diària, tant per als espais com per a les persones, a través d’essències florals.

A partir d’aquell moment, se’m va disparar l’interès per la geometria. Vaig començar a veure els seus efectes i a llegir sobre el tema. Em vaig adonar que estava íntimament lligada als números i al món, a tot el que ens envolta. Vaig anar descobrint la geometria en la galàxia, la Terra, les plantes, els minerals, els animals i l’home. Encara ara gaudeixo en observar i descobrir l’ordre i l’harmonia de les flors i les plantes, que segueixen patrons geomètrics.

Més endavant, també en un curs, aquest sobre espais sagrats (amb la Cristina Ibáñez), vaig poder sentir l’energia que tenien esglésies i altres indrets construïts i seleccionats pels homes. Fer-ho d’una manera conscient va ser tot un regal. La manera d’entrar ara en una església o enclavament prehistòric és molt diferent a la que tenia abans. Les antigues construccions tenien unes formes, localització i geometria especials, pensades per aconseguir una certa funció.

Ara, en un curs de Geometria Sagrada amb l’Assumpció Vilaseca, estic descobrint la importància de la geometria lligada a l’emplaçament, a la latitud. Però el millor és sentir l’energia d’un triangle, d’un quadrat o fins i tot d’una línia que té unes dimensions i proporcions determinades. Els seus usos en la vida diària són infinits, des de la construcció d’una casa al disseny d’un llit, una taula o d’un petit objecte diari.

No puc evitar pensar en els infants que van ara a l’escola. Com canviaria la classe de matemàtiques si descobrissin que la geometria la tenen al voltant i que a més a més la poden utilitzar? Desitjo que cada vegada hi hagi més persones que descobreixin aquest món fascinant i que les matemàtiques siguin també una assignatura de descobriment del món.

Quan parlem de Geometria Sagrada, parlem de la geometria com a patró de la creació i com a eina per a crear llocs sagrats o espais amb una energia especial. I com moltes altres coses, ens poden ajudar a viure millor i en pau, a viure amb salut i serenitat.

L’aprofitem?

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.