10.1 C
Sant Gervasi
| Dimecres 07 de desembre de 2022 |
Publicitat

Sant Gervasi celebra 75 anys del Parc de Monterols demanant reconeixement per a Manuela Gil Llopart

Va ser qui va cedir de forma gratuïta a l'Ajuntament unes hectàrees privades del turó de Monterols perquè es pogués construir un parc públic

Publicitat

Societat

Alvaro Ribelles

El veïnat de Sant Gervasi ha celebrat aquest dissabte el 75è aniversari de la inauguració del Parc de Monterols al barri de Galvany com a espai públic de la ciutat. Un acte impulsat pels veïns i veïnes del barri on s’ha ubicat un plafó commemoratiu on s’explica la història del turó de Monterols. L’any 1947 s’inaugurava el parc sense que cap de les autoritats de l’època fes referència a Manuela Gil Llopart, la persona que va fer la donació gratuïta a l’Ajuntament d’unes hectàrees privades perquè es pogués construir el parc.

Publicitat

Ara, 75 anys després i a partir d’una iniciativa veïnal, Parcs i Jardins i el Districte de Sarrià – Sant Gervasi han recordat qui fou la veritable artífex del pas de finca privada a jardí públic, en un acte que ha comptat amb el regidor del districte, Albert Batlle, i el portaveu de Junts a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí Galbis, entre altres representants polítics.

Acte commemoratiu dels 75 anys del Parc del Turó de Monterols © Districte de Sarrià-Sant Gervasi
Publicitat

La primera persona a parlar ha estat el veí Lluís Ballvé, un dels principals impulsors de la cerimònia, que ha demanat que el tram d’escales que connecten el carrer Corint amb Ferran Valls i Taberner rebin el nom de Manuela Gil i Llopart i es commemori així encara més la seva implicació amb el barri: “L’ànima del turó de Monterols és una ànima de dona”, ha esmentat Ballvé. També ha remarcat la importància del turó en la vida del barri com un espai on les generacions que han passat han pogut “gaudir de vida i felicitat” gràcies a la cessió feta al municipi.

Roser Dolors Visa durant el seu discurs © Districte de Sarrià-Sant Gervasi

La segona a intervenir ha estat la historiadora Roser Dolors Visa, arxivera del Districte, que ha presentat un informe cronològic de la història del turó i de la vital importància de la família Gil, últims propietaris del terreny. L’acte l’ha tancat Batlle, que després dels agraïments a tots el veïnat assistent ha presentat el nou plafó commemoratiu d’aquest aniversari.

El regidor del districte, Albert Batlle © Districte de Sarrià-Sant Gervasi

El Parc de Monterols es troba en aquests moments pendent de treballar el seu futur Pla Director.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.