Sarrià acomiada la màgia de Varium, que marxa per la pressió immobiliària

El barri de Sarrià diu adéu amb dolor i agraïment als 32 anys de l'escola de dansa amb balls, paraules i emocions

0
L'Anna i el Xavier, mirant una de les actuacions durant el comiat de Varium ©Carme Rocamora

Cultura

Carme Rocamora

 “Quan em van dir que tancava el Varium va ser una hòstia amb la ma oberta”. Així de sincera s’ha pronunciat aquest divendres una de les tantes persones que ha passat hores de dansa i riures al centre situat al carrer Jaume Piquet, allà on abans hi havia el cinema Breton. L’emblemàtica escola, després de 32 anys, ha de dir adéu a Sarrià per la pressió immobiliària. 

Han estat uns dies molt durs tant per l’Anna Sànchez com pel Xavier Fruitós, l’ànima d’aquest espai que més enllà d’educar en la dansa i el moviment corporal, és una gran família que canalitza l’energia i un bon equilibri mitjançant aquest art.

©Carme Rocamora
©Carme Rocamora

 

Tot i la ràbia i el dolor d’haver de deixar el barri, Varium s’ha volgut acomiadar de la manera que millor sap: amb múltiples balls de diferents estils protagonitzats per alumnes, professors, i exalumnes. Tots aguantant-se les llàgrimes i abraçant-se en cada pas, i també reivindicant el compartir el dolor i la ràbia junts. Fins i tot una de les participants ha explicat com quan va escoltar que el Varium tancava, va pensar en fer una manifestació: una manifestació per plorar, però també per agrair, i per denunciar a “tots aquells que ens treuen d’aquí per fer habitatges de luxe”.

Tant la direcció com diversos membres d’aquesta família dansaire han agraït el temps compartit, la força que han rebut de cadascuna de les persones que ha participat del projecte, i de les emocions.

 El projecte segueix en altres espais

Varium marxa de Sarrià, però la seva gent seguirà desenvolupant el projecte des d’altres espais. La formació professional de ballarins continuarà amb una col·laboració entre Varium i Artdistrict, al carrer Santander 31. Allà se seguiran fent classes obertes de contemporani i clàssic per aquells que vulguin assistir-hi. Tothom que es vulgui seguir formant en hiphop també tindrà l’oportunitat de seguir amb alguns del professors a la mateixa seu d’Artdistrict.

Pel grups de dansa contemporània d’entre 7 i 12 anys, dansa acrobàcia de 5 a 10 anys i hiphop de 7 a 16 anys, hi ha la possibilitat de continuar treballant al districte amb els professors Justine, Clara i Mora de l’Escola Yisbell, també a Sarrià. La possibilitat de continuar amb els professors del Varium també existeix en diferents edats, en aquest cas a l’Escola Creadance Academy situada al carrer Balmes, 129, al costat de la parada de Provença FGC.

Desapareix l’escola de Jaume Piquet, però la seva gent tindrà per sempre allò que hi va aprendre: la passió per aquest art on es demostra tot mitjançant el moviment corporal. I és que Sarrià és això: manualitats al Traç, fer un beure amb els amics a Orlandai, parlar a la plaça Sant Vicenç i ballar al Varium. I que aquesta cadena és trenqui perquè els pisos de luxe es mengen la Vila, fa mal al cor.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.