27.7 C
Sant Gervasi
| Dissabte 13 d'agost de 2022 |
Publicitat

Sarrià vol posar el nom d’Angelina Trallero i Mariano Meseguer a dues noves places

Tots els grups polítics han votat a favor de la proposta, presentada per l'Associació de Veïns de Sarrià on van participar Trallero i Meseguer

Publicitat

Política

Sergi Alemany

El Consell Plenari de Sarrià-Sant Gervasi celebrat aquest dimarts a la tarda, ha aprovat per unanimitat traslladar a la Ponència del Nomenclàtor dels carrers de Barcelona la proposta de posar els noms de Mariano Meseguer i Angelina Trallero a dos nous espais del districte. Són dues petites places a la via pública a Sarrià, entre la Via Augusta número 323 i els carrers d’Hort de la Vila número 19, i Salvador Mundi número 22.

La proposta de posar el nom d’aquestes dues persones a les noves ‘placetes’ ha sortit de l’Associació de Veïns de Sarrià, i al Consell Plenari tots els grups polítics hi han votat a favor.

Publicitat

Angelina Trallero Bullich

Nascuda l’any 1920 a Oliete, a l’Aragó, amb set anys va arribar a Sarrià, on va anar a l’escola Natzaret, de la família Godó, situada a la carretera d’Esplugues. A partir del 1974, arran de l’aprovació del Pla Comarcal, es va involucrar com a activista en la vida de barri entrant a formar part de l’Associació de Veïns de Sarrià, on hi va estar vinculada durant 30 anys exercint els càrrecs de vicesecretària, vocal, secretària i tresorera. Durant molts anys, va fer tàndem amb Mariano Meseguer com a president de l’entitat, i va acabar sent nomenada Sòcia Honorària. L’any 2000 va rebre la Medalla de la Dona de Sarrià-Sant Gervasi.

Mariano Meseguer Bielsa

Publicitat

Nascut l’any 1927 a Barcelona, va ser un arquitecte i activista social català. El 1964 es traslladà a viure a Sarrià i s’implicà immediatament en l’Associació de Veïns, de la qual en fou president durant els anys de la transició democràtica. Va intervenir en la defensa del patrimoni artístic i arquitectònic del barri, però també d’altres zones de Barcelona. La seva aportació va permetre, entre altres, la conservació dels Jardins de Vil·la Cecília i de la seva torre, on ara s’ubica el Casal de Sarrià. Va arribar a ser assessor urbanístic de la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) i membre de la Comissió Tècnica per la Revisió del Catàleg de Protecció del Patrimoni Arquitectònic. El 2005 va rebre la Medalla d’Honor de Barcelona i abans, el 2000, va endegar l’arranjament del passatge Mallofré, un dels racons emblemàtics i més pintoresc del vell Sarrià.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.