Política
Sergi Alemany
El Consell Plenari de Sarrià-Sant Gervasi celebrat aquest dimarts a la tarda, ha aprovat per unanimitat traslladar a la Ponència del Nomenclàtor dels carrers de Barcelona la proposta de posar els noms de Mariano Meseguer i Angelina Trallero a dos nous espais del districte. Són dues petites places a la via pública a Sarrià, entre la Via Augusta número 323 i els carrers d’Hort de la Vila número 19, i Salvador Mundi número 22.
La proposta de posar el nom d’aquestes dues persones a les noves ‘placetes’ ha sortit de l’Associació de Veïns de Sarrià, i al Consell Plenari tots els grups polítics hi han votat a favor.
El Plenari del Consell de Districte de @Bcn_SSTG acaba d'aprovar per unanimitat la nostra proposta de posar el nom de MarianoMeseguer i AngelinaTrallero a dues noves places situades al darrere de les casetes d'Hort de la Vila/Via Augusta. Molt agraïts a tots els grups municipals.
— A.V.Sarrià (@AVSarria) December 21, 2021
Angelina Trallero Bullich
Nascuda l’any 1920 a Oliete, a l’Aragó, amb set anys va arribar a Sarrià, on va anar a l’escola Natzaret, de la família Godó, situada a la carretera d’Esplugues. A partir del 1974, arran de l’aprovació del Pla Comarcal, es va involucrar com a activista en la vida de barri entrant a formar part de l’Associació de Veïns de Sarrià, on hi va estar vinculada durant 30 anys exercint els càrrecs de vicesecretària, vocal, secretària i tresorera. Durant molts anys, va fer tàndem amb Mariano Meseguer com a president de l’entitat, i va acabar sent nomenada Sòcia Honorària. L’any 2000 va rebre la Medalla de la Dona de Sarrià-Sant Gervasi.
Mariano Meseguer Bielsa
Nascut l’any 1927 a Barcelona, va ser un arquitecte i activista social català. El 1964 es traslladà a viure a Sarrià i s’implicà immediatament en l’Associació de Veïns, de la qual en fou president durant els anys de la transició democràtica. Va intervenir en la defensa del patrimoni artístic i arquitectònic del barri, però també d’altres zones de Barcelona. La seva aportació va permetre, entre altres, la conservació dels Jardins de Vil·la Cecília i de la seva torre, on ara s’ubica el Casal de Sarrià. Va arribar a ser assessor urbanístic de la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) i membre de la Comissió Tècnica per la Revisió del Catàleg de Protecció del Patrimoni Arquitectònic. El 2005 va rebre la Medalla d’Honor de Barcelona i abans, el 2000, va endegar l’arranjament del passatge Mallofré, un dels racons emblemàtics i més pintoresc del vell Sarrià.