Dissabte 13, juliol 2024
24.6 C
Sant Gervasi
24.5 C
Sarrià
Publicitat

Sembla que només han passat quatre dies…

Publicat el 11.11.2015 10:00

Mossos d’Esquadra

Xavier Boned

El proper 1 de novembre de 2015 farà deu anys que els Mossos d’Esquadra de Catalunya van fer el desplegament, amb plenes competències en Seguretat Ciutadana i Investigació a la ciutat de Barcelona. Aquell dia, es van incorporar a les deu comissaries de la ciutat, una per districte, 2.614 efectius i cinc centenars llargs de vehicles, entre turismes, furgonetes i motocicletes.

Publicitat

El model policial utilitzat a la ciutat de Barcelona, i a tota Catalunya, és el model de Policia de Proximitat. L’objectiu darrer de la tasca policial és el conjunt de la societat catalana, que requereix d’un servei públic policial de caire professional que sigui proper a les seves necessitats canviants, i cada cop de més qualitat. El contacte permanent i pròxim amb el teixit social i associatiu, amb d’altres institucions i amb els ciutadans particulars, pretén ser el fil conductor per assolir objectius d’una policia moderna del segle XXI.

Publicitat

Per garantir aquests objectius, la Direcció General de la Policia ha establert un Sistema de Gestió de la Qualitat que impregna tota l’estructura organitzativa amb l’objectiu de millorar qualitativament el servei policial que s’ofereix al ciutadà. Per la seva banda, els ciutadans poden participar de manera activa en la millora del servei policial utilitzant el SAQ, Sistema de Suggeriments Agraïments i Queixes, que poden emplenar telemàticament mitjançant el web www.mossos.cat o presencialment a qualsevol comissaria de Catalunya.

L’evolució de la tasca policial de Mossos d’Esquadra a Barcelona durant aquests deu anys s’ha de considerar satisfactòria. Tot i que la percepció personal de cada ciutadà és subjectiva, estadísticament, el nombre de delictes han anat a la baixa any rere any i, segons enquestes realitzades a la ciutadania sobre el grau de satisfacció, la Policia de la Generalitat Mossos d’Esquadra és el cos policial estatal més ben valorat.

Referent a la Comissaria de Sarrià-Sant Gervasi, un dels fets més destacats d’aquests deu anys va ser la detenció “in fraganti”, el 14 d’octubre de 2011, de quatre integrants de la banda “Panteres Roses” que intentaven robar la joieria Rolex del carrer Mestre Nicolau, just al costat del Turó Parc. Aquell dia, sobre les sis de la tarda, quatre delinqüents van entrar armats a la joieria, van agredir el vigilant i van intimidar els treballadors. Una ciutadana que ho va veure tot, va començar a córrer pel carrer tot cridant, víctima de la por. Dos agents que realitzaven un servei de prevenció de furts a la zona van dirigir-se al lloc i no van dubtar a entrar realitzant un tret intimidatori a l’aire. Davant l’actuació policial els lladres no van oferir resistència i van poder ser detinguts. Posteriorment se’ls va identificar i reconèixer com a integrants dels “Panteres Roses”, banda internacional dedicada a l’atracament de joieries. Els dos Mossos van ser condecorats per la seva meritòria actuació.

Xavier Boned és caporal dels Mossos d’Esquadra i cap de Oficina de Relacions amb la Comunitat de Sarrià-Sant Gervasi

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.