Dimarts 05, desembre 2023
10.1 C
Sant Gervasi
10 C
Sarrià
Publicitat

Sobre la gestió cultural al barri

Publicat el 19.4.2018 9:30

Política de barri

Carme Rocamora (@CarmeCRS)

Aquest mes, embolicats amb Sant Jordi, convidem als consellers del districte a reflexionar sobre la cultura en el nostre barri: tant pel que fa la presència de biblioteques com ara bé les eines culturals. Els hi apuntem algunes idees:
— Com valoreu el funcionament de la Biblioteca Joan Maragall ara que han passat gairebé
quatre anys des que va començar el seu funcionament?
— Calen més biblioteques a Sant Gervasi? Com per exemple la de Muñoz i Ramonet?
— Cal potenciar més “eines” culturals a Sant Gervasi? De quina manera?

 

Publicitat

Jordi Bosch, GMD

Publicitat

La manca de capacitat de gestió del govern del districte fa que avui tinguem un equipament cultural nou, tancat i en desús al Dipòsit del Rei Martí. Pensem també, que cal obrir més espais de lleure i participació ciutadana, com casals de barri, casals de gent gran i casals de joves. Per altra banda, la Biblioteca Sant Gervasi – Joan Maragall, inaugurada pel govern de Xavier Trias, és un exemple d’èxit a totes les escales. Vincula el barri amb la cultura, contribueix a la interrelació generacional i amb Vil·la Florida ha creat una potent àgora ciutadana. És per això que urgim al govern que redacti el projecte de la Biblioteca de Galvany a la casa Muñoz i Ramonet, també li reclamem l’inici d’obres a la Biblioteca de Sarrià i al Mercat de Vallvidrera. Des del Grup Demòcrata creiem que la gestió dels equipaments han d’estar determinades per les entitats i els usuaris d’acord amb un dels diferents models de gestió de béns públics.

Boris Valls, PP

Considerem que els diferents governs municipals que han gestionat el districte no han fet grans esforços per millorar la manca d’equipaments culturals i la dinamització d’aquests. Els centres cívics tenen una tasca molt important en la promoció de la cultura i d’activitats comunitàries i aquests s’han de concebre com a centres d’innovació que han de disposar de les eines necessàries per tenir la capacitat de transmetre coneixement tant a grans com a petits. En l’anterior consell d’equipaments se’ns informava que a Vil·la Florida no s’havien pogut obrir tallers destinats als més joves per manca de persones inscrites -no és el primer any que es produeix aquesta situació- hem de reflexionar i trobar una solució per apropar aquests equipaments als més joves que actualment sembla que o no mostren interès o no hi ha una oferta atractiva d’activitats. Des del PP sempre ens hem preocupat per la millora d’aquests equipaments amb la introducció de noves eines per poder convertir part d’aquests equipaments en centres d’innovació i recerca per a tots els públics.

Pedro Miret, Cs

Per a Ciutadans la xarxa de biblioteques és un dels pilars bàsics per al desenvolupament de les persones. Considerem, i així ho vam proposar al nostre programa, i així ho hem afirmat en més d’un consell plenari, que necessitem més biblioteques i fomentar la lectura. Encara estem esperant que l’actual govern Colau presenti el seu pla de Biblioteques… Per aquesta mateixa raó tenim clar que la casa “Muñoz i Ramonet” és un lloc més que adequat per a que s’hi faci una biblioteca. Pel que fa a la Biblioteca Joan Maragall no ens consta que hi hagi hagut problemes de funcionament, més enllà que pels horaris en moments d’exàmens per als estudiants, per això creiem que les biblioteques haurien de tenir horaris més amplis i estar dotades amb més ordinadors i millor accés a internet. Finalment, però no menys important, som partidaris de potenciar les noves tecnologies per enfortir la creativitat i la difusió de la cultura.

Guillem Casals, ERC

Valorem molt positivament la Biblioteca Joan Maragall després dels, gairebé, 4 anys de funcionament. Estem satisfets de la dinamització que genera, conjuntament amb Vil·la Florida i els jardins, a Sant Gervasi – Bonanova. Equipaments útils per la seva oferta cultural, però també per les grans possibilitats de l’espai. És cert, però, que a Sant Gervasi, i en especial a la zona de Galvany -sobretot sota Via Augusta- manquen molts equipaments. És aquí on, des d’Esquerra Republicana, sempre hem demanat la necessitat d’aprofitar la finca de Muñoz i Ramonet. Tant els seus jardins com l’edifici, serien de gran utilitat. A més, en el darrer ple, demanàvem la necessitat de començar a pensar en els usos de la finca de Can Ferrer per així adequar la finca seguint aquestes necessitats. Entenem que, en especial aquest equipament i Muñoz i Ramonet, dotarien al barri de Galvany de parts dels equipaments socials, veïnals i culturals que li manquen. Aquests dos, sumats al nou i benvingut de Vil·la Urània, la oferta milloraria molt.​

Joan Manel del Llano, BeC

La biblioteca Joan Maragall ha aconseguit en el poc temps que fa que funciona una gran implantació en el seu territori i un altíssim impacte entre la població de Sant Gervasi. Ha teixit moltes complicitats amb entitats i associacions del seu entorn, com ho demostra el festival Bibliocurts. Les xifres de les persones usuàries i de documents prestats també avalen clarament l’acceptació i el rendiment que està tenint la biblioteca; des del 2015, primer any sencer de funcionament, ha tingut 230.000 visitants/any i ha prestat, amb tendència a l’alça, més de 100.000 documents/any! Aquestes dades evidencien la importància dels equipaments bibliotecaris com a centres de dinamització social i cultural, i des del districte es treballa per completar el mapa d’aquests equipaments atenent el Pla de Biblioteques de Barcelona. Així, el projecte que s’està desenvolupant de la biblioteca Muñoz Ramonet ha d’acabar donant servei a les necessitats veïnals d’una zona àmplia del districte i de certa part del nord de l’Eixample.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.