Dilluns 22, abril 2024
9.1 C
Sant Gervasi
9 C
Sarrià
Publicitat

Sobre la reforma del carrer Balmes

Publicat el [wpdts-custom start="post-created" format="j.n.Y G:i"]

Política de barri

Carme Rocamora (@CarmeCRS)

Els veïns i veïnes estan molt preocupats per la situació actual del carrer Balmes entre la Plaça Molina i la Plaça Joaquim Folguera. A més a més, el punt amb confluència amb la Ronda General Mitre és un altre dels indrets amb més contaminació atmosfèrica del barri, i fins i tot, de Barcelona. És una de les obres més urgents al barri ara mateix i el districte s’ha compromès a començar-les durant aquest mandat.
Per quin tipus de solució aposten?

Recents anàlisis sobre la contaminació a Barcelona, publicats pel diari ‘Ara’, mostren com la zona de connexió entre Balmes i la Ronda és un dels punts més contaminats de les ciutat. FONT: ISGlobal/Projecte ESCAPE

Jordi Martí, regidor president

Publicitat

El carrer Balmes és una de les vies principals de la ciutat i necessita una remodelació de les seves voreres entre les places Joaquim Folguera i Molina. El posicionament del grup municipal de CIU es fonamenta en la necessitat de tenir molt present l’opinió dels veïns i comerciants, tot  potenciant la sostenibilitat, la salut de les persones, la seguretat viària i l’eficiència del transport públic. Demanem que el projecte tingui present:

Publicitat

—Assegurar que els veïns tinguin una participació activa en el procés.
—Aconseguir un espai amable i saludable pels vianants.
—Establir estacionament segregat en calçada per a motocicletes.
—Presentar una alternativa solvent  d’aparcament regulat.
—Reconduir a les bicicletes per carrer pacificats, velocitat max. de 30 km/h.

La proposta del govern municipal actual, que planteja un únic carril de circulació muntanya a mar, exclusiu per BUS,  comporta una problemàtica de trànsit de difícil solució, si no és gestionada de manera global a nivell Districte.

Pepe Guillén

Des del Grup Municipal del Partit Popular al Districte de Sarrià-Sant Gervasi creiem que ha de ser una prioritat per la ciutat de Barcelona la remodelació del carrer Balmes entre la Plaça Molina i la Plaça Joaquim Folguera amb una ampliació de les voreres existents, que milloraria la circulació de les persones amb mobilitat reduïda, la instal·lació de mobiliari urbà, nou enllumenat públic de tipus Led, i la implantació de l’arbrat. Aquesta remodelació el nostre grup ja la incloïa al PAD i al PAM, i en el mandat anterior es va arribar a un acord de remodelació, que sembla que el Govern Municipal actual no respecta i té aturat. Tanmateix seria necessari la remodelació del carrer Balmes entre la Plaça Joaquim Folguera i la Plaça Kennedy cosa que faria reactivar el comerç a la zona i seria una millora per als veïns.

Ivan Bello

Aquesta reforma és una vella reivindicació veïnal, que desitgem que vegi la llum durant aquest mandat. Tant és així, que en l’elaboració del PAD durant l’any passat els veïns la van situar com una de les actuacions prioritàries que l’ajuntament hauria d’afrontar. Creiem que és una reforma necessària per diverses raons: la primera seria que el vianant gaudís del carrer al guanyar espai als vehicles; la segona, perquè al eixamplar les voreres es revitalitzaria l’activitat econòmica del petit comerç; i finalment perquè amb la reforma integral, es pot aprofitar per renovar serveis com ara la il·luminació (amb sistemes LED), el clavegueram o l’arbrat. El nostre model de reforma seria el mateix que es va seguir en el tram comprès entre plaça Molina i Diagonal: eixamplar les voreres disminuint un o dos carrils a la circulació però mantenint la funció del carrer Balmes com una de les artèries que condueix al centre de la nostra ciutat, i alhora, donar alternatives al vehicle privat facilitant el transport públic.

Guillem Casals

Des d’Esquerra Republicana de Catalunya sempre hem defensat la necessitat de completar la reforma del carrer Balmes, sent imprescindible a curt termini el tram entre Pl. Molina i Pl. Joaquim Folguera, però seguint després amb una revisió del tram superior on hi ha voreres molt malmeses. Si tenim en compte l’augment dels nivells de contaminació de la ciutat, sent Balmes amb Mitre un dels punts de més alt nivell, és evident que cal apostar per potenciar el transport públic en detriment del privat augmentant voreres i prioritzant que l’espai públic sigui pel ciutadà. La possibilitat d’un carril bici s’hauria d’estudiar la viabilitat i necessitat, i en cas de fer-se que sobretot sigui 100% segur pels ciclistes i els ciutadans.

Joan Manel del Llano i Daniel Mòdol, regidor

Les actuals voreres del carrer Balmes entre les places Molina i de Joaquim Folguera fan molt difícil el pas dels vianants i dificulten el desenvolupament de nou teixit comercial, ja que són mínimes en relació amb l’espai destinat al trànsit rodat. Això, que fa anys que ho demana el veïnat, ho corregirem. Tècnicament, els usos d’aquest tram han continuat com els dels trams ja reformats (vianants i transport públic i privat), i igualment s’han d’eixamplar les voreres, per tal de recuperar espai per al vianant i perquè siguin prou amples per poder ubicar marquesines a les parades d’autobús. Així mateix, treballem perquè la reforma d’aquest tram vagi en consonància amb la política d’enfortiment i millora del transport públic i la mobilitat a peu a la ciutat, i, a més, s’estan estudiant carrers alternatius més tranquils perquè hi puguin circular les bicicletes.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.